Αρχές του 2017 η έναρξη της δίκης του γιατρού Βασκιάν Σαχμπετεριάν

Αρχές του 2017 θα ξεκινήσουν τελικά οι ακροάσεις για τη δίκη του ωτορινολαρυγγολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Βασκιάν Σαχμπετεριάν, ο οποίος αντιμετωπίζει εκατό κατηγορίες για χρηματισμό.

Οι κατηγορίες αφορούν τέσσερα αδικήματα, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, καθώς και αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο έχει αποσυρθεί η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε ξεχωριστές δίκες ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής, Γιαννάκης Κυαμίδης, καθώς επίσης ο Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, Δάφνης Αριστοδήμου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των χρονολογιών 2008 – 2016 και σύμφωνα με την καταγγελία συγκεκριμένου Ακουολογικού Κέντρου στη Λευκωσία οι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι σήμερα μίζες ύψους 146 χιλιάδων ευρώ.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Βασκιάν Σαχμπετεριάν φέρονται να διαπράχθηκαν την περίοδο 2010 – 2014. Το πόσο που φέρεται να έλαβε αγγίζει τις 13 χιλιάδες ευρώ.

Σήμερα, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου επικαλέστηκε κώλυμα για συνέχιση της διαδικασίας, λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του δικαστηρίου μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως είπε, η έναρξη της δίκης θα πρέπει να μετατεθεί στην αρχή του νέου έτους, αφού όπως σημείωσε εκκρεμούν ακόμα υποθέσεις του 2015.

Η συνέχιση της δίκης ορίστηκε εκ νέου για τις 9 Ιανουαρίου του 2017, στις 9 το πρωί.

Το δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους όρους, δηλαδή με χρηματικές εγγυήσεις ή υπογραφή από αξιόχρεους εγγυητές, παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων, παρουσίαση μια φορά την εβδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού στη Λευκωσία και τοποθέτηση του ονόματός του στο stop list.