Αρχές Οκτωβρίου η ανακοίνωση του υποψηφίου του ΕΛΑΜ για τις προεδρικές εκλογές

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου στην εκπομπή “Μεσημέρι και κάτι” ανέφερε την απόφαση του κόμματος να θέσουν υποψήφιο για της Προεδρικές Εκλογές.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο κ. Χρίστου “μέχρι το τέλος του μήνα θα αποφασιστεί ανάμεσα σε 2 εξωκομματικούς και ένα εσωκομματικό, και θα ακολουθήσει ανακοίνωση αρχές Οκτωβρίου της τελικής υποψηφιότητας”.Παράλληλα σημείωσε ότι ένας εκ των εξωκομματικών είναι ακαδημαϊκός αλλά “όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά”.

Επίσης τόνισε ότι “κανένας δεν ασπάζεται τα όσε πρεσβεύει το κόμμα άρα είναι μονόδρομος να έχουμε τον δικό μας άνθρωπο”. Σε ότι έχει να κάνει με τους υπόλοιπους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας τόνισε ότι  “εκπροσωπούν ένα παλαιοκομματικό σύστημα και μια μερίδα της κυπριακή ολιγαρχίας. Εμείς εκπροσωπούμε την λαϊκή τάξη, τον απλό λαό και σε αυτούς απευθυνόμαστε”.

“Δεν θα επιδιώξουμε καμία συνεργασία με κανένα κόμμα στον δεύτερο γύρο τον εκλογών”, είπε χαρακτηριστικά.

 

Για την συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Νέα Υόρκη ανέφερε ότι “είναι μια ευκαιρία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από το βήμα των ΗΕ και της γενικής συνέλευσης, να καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας και να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού”.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: