Αρχές Ιανουαρίου η συνάντηση Αναστασιάδη-Πούτιν

Την νέα χρονιά και συγκεκριμένα στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα, έπειτα από πρόσκληση του ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν. Την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα το συντομότερο δυνατόν μετέφερε την Πέμπτη στον Κύπριο πρόεδρο ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκωσία, Στανισλάβ Οσάντσι.

Μάλιστα,κυπριακές διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι στην συνάντηση Αναστασιάδη – Πούτιν, που γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη Λευκωσία τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης όσο και λόγω των προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν και για τα δύο αυτά θέματα για τα οποία εκτιμάται ότιμπορεί να προκύψουν αποτελέσματα.

Κατά την επίσκεψη Αναστασιάδη στη ρωσική πρωτεύουσα θα υπογραφούν τουλάχιστον τέσσερις συμφωνίες.

Ειδικότερα, αναμένεται να υπογραφεί αμυντική συμφωνία, η οποία θα αφορά πρωτίστως διευκολύνσεις που θα προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία στη Ρωσική Ομοσπονδία.Επίσης, θα υπογραφεί συμφωνία για θέματα οικονομίας. Θα προηγηθεί συνάντηση της μικτής υπουργικής επιτροπής Ρωσίας- Κύπρου καθώς και συμφωνία για θέματα παιδείας, που αφορούν στην αναγνώριση πτυχίων.

Παράλληλα αναμένεται να, θα υπάρξει συμφωνία για θέματα Δικαιοσύνης.