Αρνούνται την θέση του αρχηγού της ΚΥΠ γιατί είναι με …ημερομηνία λήξης

Χωρίς αρχηγό εξακολουθεί να παραμένει η ΚΥΠ, παρά τις προτάσεις που έχουν γίνει σε συγκεκριμένα πρόσωπα από την κυβέρνηση του απερχόμενου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, για την κάλυψη αυτής της ιδιαίτερα νευραλγικής σημασίας θέσης.

Το «καράβι» που λέγεται ΚΥΠ παραμένει ακυβέρνητο μετά την διορισμό του Ανδρέα Κυριακού σε υπαρχηγό. Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, κανείς δεν θέλει να αναλάβει το «τιμόνι» του και να γίνει προϊστάμενος με …ημερομηνία λήξης.

Από την κυβέρνηση διαρρέουν ότι Δ. Χριστόφιας πρότεινε στον τέως υφυπουργό για τα θέματα Ευρώπης και νυν πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη να αναλάβει τη θέση προϊσταμένου της ΚΥΠ. Την συγκεκριμένη πληροφορία μάλιστα επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ωστόσο, ο Α. Μαυρογιάννης δεν δέχτηκε την θέση του αρχηγού της ΚΥΠ, γνωρίζοντας προφανώς ότι καλείται να αναλάβει τόσο σημαντικά καθήκοντα για λίγες μόνο ημέρες.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η επιλογή του προϊσταμένου της ΚΥΠ αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του εκάστοτε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έτσι, εύλογο είναι να σκεφτεί ο όποιος υποψήφιος για την πλήρωσή της, πως με το που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο νέος Πρόεδρος, εκείνος εφόσον πει το «ναι» δεν θα προλάβει καν να κάτσει στην καρέκλα του διοικητή αφού αμέσως θα ανοίξει η πόρτα της …εξόδου.

Δεν τυχαίο, φυσικά, ούτε και το γεγονός πως κανένα από τα στελέχη του ΑΚΕΛ, δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την θέση του διοικητή . Γνωρίζουν πολύ καλά πως αν αναλάβουν θα έχουν …ημερομηνία λήξης. Διαφορετικά, αν ήταν μόνιμη η θέση, θα έτρεχαν όλοι στον Δ. Χριστόφια για να βολευτούν…