Αρνηση Μειμαράκη για χορήγηση αντιγράφου της δικογραφίας για το μνημόνιο στο ΣΥΡΙΖΑ

Τη χορήγηση στον ΣΥΡΙΖΑ, αντιγράφου της ποινικής δικογραφίας που αφορά το μνημόνιο, ενόψει της συζήτησης την Πέμπτη
για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, απέρριψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά από αίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή από τον οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και αφορά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη σχετικά με την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς επιτήρησης και
μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε λόγους τακτικής αιτιολογώντας την απόφαση του, καθώς είναι πάγια τακτική της Βουλής να μην δίνονται οι δικογραφίες η οποία επιπλέον, μετρά περί τις 4.000 σελίδες!

«Κάθε βουλευτής μπορεί σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, να μελετήσει τη δικογραφία και να πάρει ορισμένα αντίγραφα που επιθυμεί» φέρεται να δήλωσε ανεπίσημα ο Β. Μειμαράκης ενώ μελετάται το ενδεχόμενο, να ζητηθεί και η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, προκειμένου να απαντηθεί η επίκληση της κ. Κωνσταντοπούλου για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής, ως προς το δικαίωμα του βουλευτή για απρόσκοπτη πρόσβαση και μελέτη της δικογραφίας.

Check Also

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σολτς: Μίλησαν για Ουκρανία, Ανατολική Μεσόγειος και διμερείς σχέσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. …

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας μιλάει για καταστροφές μετά τη Μάνδρα και το Μάτι;

Ως μια κίνηση πανικού λόγω των δημοσκοπήσεων χαρακτήρισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της …