Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Ονουφρίου – Στις 10 Ιουνίου η συνέχεια της υπόθεσης

Συνεδρίασε στη Λεμεσό υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου,  ο 63χρονος Ανδρέας Ονουφρίου, ο οποίος αρνήθηκε, μαζί με τους δυο συγκατηγορούμενους του, τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Ορίστηκε έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας από το Κακουργιοδικείο για τις 10 Ιουνίου, ενώ αύριο θα αποφασίσει κατά πόσο ο Ονουφρίου θα αφεθεί ή όχι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο 62χρονος ιδιοκτήτης της αγροικίας στη Λάγεια, όπου βρήκε καταφύγιο ο Ονουφρίου, καθώς και ο 60χρονος ιδιοκτήτης κυνηγετικού όπλου, που εντοπίστηκε στο χώρο, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Οι τρεις αντιμετωπίζουν συνολικά 35 κατηγορίες, ενώ συγκεκριμένα στον Ανδρέα Ονουφρίου απαγγέλθηκαν 21 κατηγορίες, μεταξύ αυτών της απόπειρας φόνου, της κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α`, εκρηκτικών υλών και πυρομαχικών.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως ο 63χρονος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αφού υπάρχει ενδεχόμενο να διαφύγει αλλά και να διαπράξει άλλα ποινικά αδικήματα. Υπενθύμισε δε τις παλαιότερες υποθέσεις και καταδίκες του.

Ο Ονουφρίου, ο οποίος εμφανίστηκε ξανά χωρίς δικηγόρο και υπερασπίστηκε ο ίδιος τον εαυτό του, έφερε ένσταση στην κράτηση του, υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα διαφυγής του, αφού οι δεσμοί του με την Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισχυροί. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, είναι μονογονιός και έχει αναλάβει την φροντίδα του 4χρονου παιδιού του, της εγκύου αρραβωνιαστικιάς του, αλλά και της 80χρονης μητέρας του.

Ανέφερε δε πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις παλαιότερες καταδίκες του και από τότε ο ίδιος έχει κάνει οικογένεια και η μόνη του έγνοια είναι η οικογένεια του και ιδιαίτερα ο μικρός του γιος, ο οποίος όπως ανέφερε, έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγο και έχει άμεση ανάγκη την παρουσία του πατέρα του.

Υποστήριξε ακόμη πως η Αστυνομία προσπαθεί εδώ και καιρό να τον οδηγήσει στη φυλακή και πως οι καταθέσεις συγκεκριμένων αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του στη Λάγεια είναι αντικρουόμενες και δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά γεγονότα, αφού όπως ισχυρίστηκε, είναι η Αστυνομία που πυροβόλησε εναντίον του και όχι ο ίδιος.

Προς υπεράσπιση της θέσης του για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τις 10 Ιουνίου, ο Ονουφρίου υπενθύμισε και πάλι την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, του Μαρτίου 2013, το οποίο τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους ενώ εκδικαζόταν υπόθεση εναντίον του και σημείωσε πως ποτέ δεν παρέβηκε αυτούς τους όρους.

Το Κακουργιοδικείο επιφύλαξε τελικά για αύριο την απόφαση του για το κατά πόσο θα αφεθεί ή όχι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 63χρονος, σημειώνοντας το ογκώδες μαρτυρικό υλικό που βρίσκεται ενώπιον του προς εξέταση