Αρμόδια η ΚΤΚ για μείωση μισθών του προσωπικού της

Στην αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας θα εμπίπτει το θέμα της μείωσης μισθών του προσωπικού της, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Με βάση το νομοσχέδιο, το ΔΣ της ΚΤΚ θα πρέπει να λαμβάνει την οποιαδήποτε απόφαση στα πλαίσια ευρύτερης αναδιάρθρωσης της Κεντρικής Τράπεζας και στο γενικότερο πνεύμα συγκράτησης του κόστους.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, το νομοσχέδιο για την τροποποίηση των περί της Μείωσης των Απολαβών και των Συντάξεων των Αξιωματούχων και Συνταξιούχων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα Νόμων του 2012 και 2013, έχει ως σκοπό την τροποποίηση του βασικού Νόμου, για συμμόρφωση με την πρόνοια του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τρόικας.

Το Μνημόνιο αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου πρέπει να διατηρεί επαρκές και κατάλληλο προσωπικό για την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων της και το οποίο επιβάλλει την άρση όλων των νομικών εμποδίων που περιορίζουν την ικανότητα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου να προσλαμβάνει και να διατηρεί απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό.