Αργεντινή: Η Βουλή θέλει να επιβάλει φόρο στους πλουσιότερους για να βοηθήσει οικογένειες που επλήγησαν από την πανδημία

Η Αργεντινή θέλει να επιβάλει φόρο στους πλουσιότερους για να βοηθήσει τις οικογένειες που επλήγησαν από την πανδημία

Η κάτω βουλή του Κογκρέσου της Αργεντινής ξεκίνησε  να συζητά ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να συγκεντρώσει το ποσό των 300 δισεκατομμυρίων πέσο (3,75 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσω ενός φόρου στις μεγάλες περιουσίες, προκειμένου να χρηματοδοτήσει προγράμματα που στοχεύουν να βοηθήσουν οικογένειες, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Το νομοσχέδιο, το οποίο στηρίζει η κυβέρνηση, ενδέχεται να εγκριθεί αργότερα  εάν η συζήτηση δεν συνεχιστεί μεχρι τα ξημερώματα, όπως προβλέπουν ορισμένα τοπικά ΜΜΕ.

Η Γερουσία αναμένεται να συζητήσει το νομοσχέδιο πριν από το τέλος του μήνα, μόλις πάρει το πράσινο φως της βουλής.

Οι πολίτες με περιουσία άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 12.000 στον αριθμό, θα κληθούν να καταβάλουν τον ενιαίο φόρο ύψους 2%. Οι εισφορές θα αυξάνονται προοδευτικά όσο αυξάνεται η περιουσία, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.

Περισσότεροι από 35.700 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Αργεντινή από τη νόσο Covid-19 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.