Από το 2013 η εφαρμογή του νέου συστήματος εφεδρείας

Από τον νέο χρόνο θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου συστήματος εφεδρείας, για το οποίο ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

«Τα πλείστα παράπονα που ακούγονται δεν είναι δικαιολογημένα… θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο νέο σύστημα να λειτουργήσει και να εφαρμοστεί και αν προκύψουν οποιαδήποτε προβλήματα στην πορεία, τότε θα δούμε πώς μπορούμε να τα επιλύσουμε», είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι η επιτροπή Άμυνας «δεν αναμιγνύεται στα επιχειρησιακά θέματα τα οποία αφορούν αποκλειστικά το ΓΕΕΦ.

Οι έφεδροι δεν πρόκειται να κάνουν κανονική σκοπιά όπως αυτό φημολογείται , διευκρίνισε ο κ. Μιχαηλίδης, και κυκλοφορεί, αλλά θα εκπαιδεύονται στην ειδικότητα τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία θα γνωρίζουν ένα χρόνο πριν.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νεόφυτος Κωνσταντίνου , ανέφερε ότι το κόμμα του εισηγήθηκε να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι κοινωνικές πτυχές του όλου θέματος, όσον αφορά στους έφεδρους και τις οικογένειές τους.