Από το … ξέπλυμα των διαβατηρίων στο «πλύσιμο» από την WiSprear

Προφανώς τα ψέματα μας…τέλειωσαν και οι καλοστημένοι…μύθοι κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.

Η Ισραηλινή υπό καταγγελία για πιθανή κατασκοπεία εταιρεία WiSpear, μίλησε και έβαλε στην ακίδα τις αρχές.

Οι οποίες πλέον καλούνται να δώσουν πειστικές απαντήσεις, χωρίς ευφάνταστα αφηγήματα και προβοκάτσιες.

Χωρίς ψέματα και ανέκδοτους χειρισμούς. Πολιτικά υπάρχουν πρόσωπα ή αν θέλετε συγκεκριμένο πρόσωπο που σίγουρα δεν πρέπει να κοιμάται.

Είναι ο χειρότερος μήνας της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Γιατί τον μεγάλο σάλο που δημιούργησαν οι αποκαλύψεις για τα διαβατήρια – το κέντρο δηλαδή ξεπλύματος που στήθηκε εν γνώσει ή εν αγνοία τους στην Κύπρο – διαδέχθηκε σήμερα άλλο ένα σοβαρό ζήτημα που με την ανακοίνωση της εταιρείας προσομοιάζει με «πλύμμα» που λένε οι νεαροί.

«’Επλυννεν τους ο Ισραηλινός» σχολίασε δεικτικά χρήστης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και απέδωσε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το τι πραγματικά σημαίνει η εταιρική τοποθέτηση.

Πρωτοφανές άδειασμα…

Η αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές είναι στον τοίχο. Η ίδια η εταιρεία, όχι το ΑΚΕΛ, μήτε κάποιος άγνωστος, λέγει:

«Το εν λόγω αυτοκίνητο δεν υπήρξε ποτέ ενεργό στην Κύπρο παρά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς και δοκιμές μόνο σε συσκευές, οι οποίες ανήκαν στην εταιρεία, ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχών και εις γνώση τους. Οι σχετικές δοκιμές έγιναν τον τελευταίο ένα χρόνο, όση είναι και η διάρκεια ζωής του βαν και όχι πριν τον Νοέμβριο του 2018.»

ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ. Τι άλλο πρέπει να αποκαλυφθεί δηλαδή για να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Όχι μόνο το ήξεραν, αλλά κατεύθυναν, πάντα κατά την εταιρεία, τις κατ’ ισχυρισμό δοκιμές.

Και καλούνται αν δεν είναι έτσι να το αποδείξουν. Όχι γιατί δεν πιστεύουμε την εταιρεία αλλά γιατί θα έχει πλάκα ο Ισραηλινός – που ειρήσθω εν παρόδω ακόμη δεν επέστρεψε στο νησί για κατάθεση – να δώσει στη δημοσιότητα τα ντοκουμέντα που λέγει ότι κατέχει προς απόδειξη του πιο πάνω. Διαβάστε:

«Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα, εφόσον το αποφασίσει, να δημοσιεύσει σχετικό υποστηρικτικό υλικό που αφορά στη σχετική με τα παραπάνω επικοινωνία της με τις αρμόδιες αρχές.»

Βουνό τα ψέματα;

Ένα είναι πλέον το ερώτημα που αφορά στους χειρισμούς. Πόσα από όσα λέχθηκαν δημοσίως στην προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της βόμβας που έσκασε στα χέρια τους, ήτο αληθή και πόσα ψέματα.

Γιατί πέραν της απειλής της εταιρείας ότι έχει ντοκουμέντα, λέγει και κάτι άλλο. Διαβάστε:

«Η εταιρεία έχει εγγραφεί το 2013 και άρχισε να λειτουργεί περί τα τέλη του 2017.»

Τράβηξε δηλαδή το χαλί κάτω από τα πόδια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο οποίος, κατά την προσφιλή τακτική του ΔΗΣΥ (δεν το ξέραμε ότι την ακολουθεί και το Προεδρικό) στα δύσκολα θέματα κάνει rewind και θυμάται την προ εφταετίας διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια.

Και μην μου πείτε πως είχε λάθος πληροφόρηση. Και αν είχε λάθος προφανώς την χρησιμοποίησε ελαφρά τι καρδία για να ρίξει στάχτη στα μάτια.

Μόνο που έσπασε ο διάβολος το ποδάρι του!