Από το νοσοκομείο δίνει κατάθεση ο Λαυρεντιάδης – Έχουν συλληφθεί συνολικά 16 άτομα

Στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, δίνει κατάθεση στην ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος νοσηλεύεται εκεί από εχθές αμέσως μετά τη σύλληψή του, επικαλούμενος προβλήματα με την καρδιά του. Βρίσκεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και δεν έκανε χρήση της προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Οι ανακριτικές αρχές επίσπευσαν τη σύλληψή του μετά από πληροφορίες ότι ίσως διέφευγε στο εξωτερικό – παρά την απαγόρευση εξόδου του από τα χώρα – για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ που χορήγησε η τράπεζα Proton Bank την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος της. Τα δάνεια αυτά, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, φέρονται να κατέληγαν σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που συνδέονταν με τον επιχειρηματία.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα εξέδωσε εντάλματα σύλληψής για τους Αντώνη Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολλίντζα και Δημήτρη Σαραμαντή. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ενώ θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ. Φέρεται να ενέκριναν με διαδικασίες -εξπρές τα δάνεια που στη συνέχεια φέρονται να κατέληγαν σε επιχειρήσεις που συνδέονται με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Εντάλματα εκδόθηκαν ακόμη για τον στενό συνεργάτη του επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη, ο όποιος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ έχουν συλληφθεί και άντρες της προσωπικής ασφάλειας του επιχειρηματία, ανάμεσά τους αστυνομικοί και βατραχάνθρωποι, οι οποίοι δεν διέθεταν την απαιτούμενοι άδεια οπλοφορίας.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 16 άτομα. Στην έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκαν  600.000 ευρώ, κοσμήματα αλλά και παραστατικά που αποδεικνύουν την ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών σε  ολόκληρο τον κόσμο.