Από πού πάνε στις Galleries Lafayette’s ;

«Ντού» στην Ευρώπη κάνουν όλο και περισσότερες Ασιάτες, όχι για να δουν τον πύργο του Άιφελ ή το Big Ben αλλά για να προχωρήσουν σε αγορές στις πολυτελές μπουτίκ!
Σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg το αναφέρει αυτό αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως αυτή η λυσσαλέα υπερκαταναλωτική τάση που έχει κυριεύσει τους Κινέζους, έχει ενισχύσει τις ευρωπαϊκές πωλήσεις και βοηθά τις προοπτικές brands όπως Prada και Gucci.

Το McKinsey αναφέρει ότι η Ευρώπη θα είναι μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για τους 94 εκατομμύρια Κινέζους που αναμένεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέχρι το 2015. Και στα προγράμματά τους περιλαμβάνονται ημερήσιες εκδρομές σε πολυτελή καταστήματα –με λίγο χρόνο αφιερωμένο σε επισκέψεις στον Πύργο του Άιφελ και στο Λούβρο.

«Η κατανάλωση πραγματοποιείται όλο και περισσότερο εκτός Κίνας», αναφέρει ο Erwan Rambourg της HSBC Holdings, προσθέτοντας ότι είναι… πιο κουλ να πεις ότι αγόρασες μια τσάντα Vuitton από το Παρίσι, παρά από την Κίνα. Αυτός πιθανότατα είναι και ο λόγος που εν μέσω παγκόσμιας κρίσης η Burberry Group έχει διπλασιάσει τους τελευταίους 12 μήνες τον αριθμό του προσωπικού της στην Ευρώπη που μιλά κινέζικα.