Από μέρα σε μέρα ο Mπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει τις χώρες που επιτρέπεται να πάνε διακοπές οι Βρετανοί

Από μέρα σε μέρα θα δημοσιεύσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, τον κατάλογο με τις χώρες στις οποίες θα επιτρέπεται να πάνε διακοπές οι Βρετανοί και, μάλιστα, αυτός ο κατάλογος θα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες.

Η λίστα με τις «πράσινες» για τη Βρετανία χώρες, από και προς τις οποίες μπορούν να ταξιδεύουν οι πολίτες θα ανακοινωθεί ενδεχομένως μέχρι την Παρασκευή, πριν δηλαδή από την επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων στη χώρα, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαΐου.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη «Mail», η κυβέρνηση θα υιοθετήσει ένα νέο σλόγκαν για τους εκδρομείς: «Ταξιδέψτε με ασφάλεια, σχεδιάστε μακροπρόθεσμα».

Η κατηγοριοποίηση των χωρών στον νέο κατάλογο που θα δημοσιοποιήσει η Βρετανία, βασίζεται σε τέσσερα κριτήρια. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό του πληθυσμού της κάθε χώρας που έχει εμβολιαστεί, το ποσοστό μολύνσεων, τυχόν μεταλλάξεις του κορωνοϊού και η ικανότητα ιχνηλάτησης κάθε χώρας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μάλιστα, οι χώρες που θα καταφέρουν να «πρασινίσουν» για τη Βρετανία είναι λιγοστές, ενώ οι περισσότεροι δημοφιλείς, ευρωπαϊκοί προορισμοί αναμένεται να βρεθούν στο «πορτοκαλί» της λίστας. Κατά την επιστροφή από «πορτοκαλί» χώρα, θα απαιτείται η διενέργεια τριών τεστ και δέκα ημερών καραντίνας, ενώ η επιστροφή από «πράσινη» χώρα, δεν θα απαιτεί τον κατ’οίκον περιορισμό, αλλά μόνο τη διενέργεια δύο τεστ. Απαραίτητη θα είναι η καραντίνα και για όσους επιστρέφουν από «κόκκινες» χώρες.