Απόψε ο τελικός Europa League: Βιγιαρεάλ Vs Μαν. Γιουνάιτεντ με 9.500 οπαδούς

Με 9.500 οπαδούς στο Γκντανσκ της Πολωνίας, οι Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλούνται απόψε να ολοκληρώσουν την φετινή τους υπέρβαση και να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ουνάι Έμερι αφού πέταξε εκτός την πρώην του, Άρσεναλ, οδήγησε το «κίτρινο υποβρύχιο» για πρώτη φορά στην ιστορία του κλαμπ σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό, τη στιγμή που οι «κόκκινοι διάβολοι» δίνουν το «παρών» σε τελικό τουρνουά θεσμού της UEFA για πρώτη φορά μετά το Άμστερνταμ, το 2017.

Η Βιγιαρεάλ θα στηριχθεί στην επιθετική δύναμη των Μορένο και Αλκάθερ, ενώ, η αγγλική ομάδα θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην μεγάλη τηξς ανομβρία, στη μεγάλη διαδρομή που διανύει μέχρι την επιστροφή στους τίτλους και στη δυναμική που είχε συνηθίσει ο κόσμος.

Η Γιουνάιτεντ έφτασε στο Γκντανσκ με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να δίνει κανονικότατα το «παρών» με την υπόλοιπη αποστολή για να στηρίξει τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ καιθ την αγαπημένη του ομάδα, με ελπίδα και ευχή να πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο με τον σύλλογο της καρδιάς του.

«Η Γιουνάιτεντ είναι φαβορί λόγω ποιότητας και ιστορίας, όμως κι εμείς είμαστε κανονικοί διεκδικητές του τροπαίου» είπε ο Ουνάι Έμερι στη συνέντευξη Τύπου. «Ένα ακόμα βήμα για την επαναφορά της κανονικής Γιουνάιτεντ» απεφάνθη ο Σόλσκιερ.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ φαίνεται ότι θα λείψει από τον μεγάλο τελικό αφού δεν προπονήθηκε καθόλου το απόγευμα της Τρίτης, μένοντας και παρακολουθώντας τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, δίλημμα για την θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ (Ρούλι – Ασένχο) και για τον παρτενέρ του Μορένο (Αλκάθερ – Μπάκα) φέρεται να έχει ο κόουτς της Βιγιαρεάλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βιγιαρεάλ: Ρούλι/Ασένχο, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα, Πίνο, Καπού, Παρέχο, Τριγκέρος, Μορένο, Μπάκα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν – Μπισάκα, Μπαϊγί, Λίντελεφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες, Πογκμπά, Καβάνι