Απόψε ο μεγάλος τελικός της Ευρωλίγκας: Ρεάλ – Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς αντιμετωπίζει στη Μαδρίτη τη Ρεάλ για τον τελικό της Ευρωλίγκας, με στόχο να διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία του.

Ο αγώνας αρχίζει στις 22:00 ώρα Κύπρου. Στις 19:00 αρχίζει ο μικρός τελικός μεταξύ της τουρκικής Φενέρμπαχτσε και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού τελικού, ο τεχνικός των ερυθρολεύκων Γιάννης Σφερόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων, πως είναι η ομάδα είναι πολύ περήφανη που φτάνει στον τελικό πέντε φορές στην τελευταία επταετία και έχρισε την Ρεάλ ως το φαβορί για τον τίτλο.

«Αντιμετωπίζουμε το υπέρτατο φαβορί για τον τίτλο, τη Ρεάλ, την οποία σεβόμαστε πολύ. Είναι μια μεγάλη ομάδα ιστορικά και το έχει αποδείξει σε όλες τις διοργανώσεις. Ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα χτίστηκε για να πάρει τον τίτλο, παίζει στην έδρα της και στην πόλη της. Όμως εμείς ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε ομάδες φαβορί, όπως αποδείχτηκε όχι μόνο στον χθεσινό ημιτελικό, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία, πιστεύουμε στην ομάδα μας», είπε.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Πρίντεζης χαρακτήρισε την προσπάθεια του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ «εθνική υπόθεση». Η ομάδα όπως είπε θα κάνει τα πάντα και θα παλέψει για τη τη νίκη.

«Έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χώρα μας είναι εθνική υπόθεση, ανεξάρτητα από χρώματα, είτε είναι Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκός. Πολύς κόσμος είναι περήφανος που νικήσαμε το φαβορί στον ημιτελικό», τόνισε ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων».

Από την πλευρά του, ο προπονητής των μαδριλένων Πάμπλο Λάσο είπε ότι η ομάδα συμμετέχει σε τρίτο τελικό τρία χρόνια και πρόσθεσε ότι τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό.

«Ολυμπιακός – Ρεάλ είναι ένα κλασσικό παιγνίδι στην Ευρώπη, δύο μεγάλα σωματεία», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση πώς θα σταματήσουν τον Βασίλη Σπανούλη, ο κ. Λάσο χαριτολογώντας άφησε να νοηθεί ότι είναι καλύτερο να τον κλειδώσουν στα αποδυτήρια. «Αυτό είναι το γήπεδό μας και έχω τα κλειδιά των αποδυτηρίων», είπε.

«Θα μπορούσα να βάλω πέντε παίκτες πάνω στον Σπανούλη, αλλά τότε αυτός ο τύπος (δείχνοντας τον Πρίντεζη) θα με σκοτώσει. Το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά.