«Απόφαση σταθμός» η απόφαση του Ανωτάτου για τον Ντ.Μιχαηλίδη

«Απόφαση-σταθμό» χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, για απόρριψη της έφεσης του πρώην Υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη αναφορικά με την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Συνέδεσε την απόφαση με μελλοντικές ενέργειες, για έκδοση Ελλήνων πολιτών στην Κύπρο, σε σχέση με την κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι κυπριακές τράπεζες και είπε ότι η Λευκωσία θα αναμένει αντίστοιχη ανταπόκριση από την Αθήνα.

Ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός, είπε ότι το αίτημα για έκδοση του Ντίνου Μιχαηλίδη στις ελληνικές αρχές θα εκτελεστεί εντός των χρονικών πλαισίων που ρυθμίζονται από τις πρόνοιες για την εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων. Είπε ότι αναμένεται η υποβολή του σχετικού αιτήματος και πρόσθεσε ότι θα «ακολουθηθεί η διαδικασία, όπως αυτή προνοείται».

Παράλληλα, τη χαρακτήρισε «απόφαση-σταθμό», καθώς όπως είπε, η εκτέλεση της δίνει τη δυνατότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία να επιζητεί με τη σειρά της, την εκτέλεση ενταλμάτων για υποθέσεις που αφορούν ευρωπαίους πολίτες και οι οποίες θα εκδικαστούν στην Κύπρο.

«Τέτοιες υποθέσεις θα υπάρξουν στο σύντομο μέλλον», συνέχισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τις οποίες συνέδεσε με την κατάσταση στην οποία περιήλθα οι κυπριακές τράπεζες.

«Υπάρχουν και ζητήματα τα οποία έχουν εκτελεστεί ή έχουν συμβεί και στην Ελλάδα και στα οποία μετείχαν και έλληνες πολίτες» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Νικολάου και πρόσθεσε ότι όταν θα είναι έτοιμη η Κύπρος, θα αναμένει να υπάρξει αντίστοιχη ανταπόκριση από την Ελλάδα.