Απόλυση και πρόστιμο στον υπάλληλο που κέρασε κέικ με… κάνναβη τους συναδέλφους του

Ένας 30χρονος αποφάσισε να κεράσει τους συναδέλφους του στη δουλειά προσφέροντάς τους ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας εμπλουτισμένο με… κάνναβη: τρεις από αυτούς το έφαγαν, αγνοώντας τα συστατικά του, ασθένησαν και στράφηκαν δικαστικά εναντίον του. Σήμερα, ο δράστης της κακόγουστης φάρσας καταδικάστηκε σε πρόστιμο από δικαστήριο του Μπορντό.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρώην εργαζόμενος σε ένα κατάστημα σιδηρικών στο Μπιγκανός άφησε το κέικ στην αίθουσα του διαλείμματος, χωρίς να πει στους συναδέλφους του τι περιείχε. Τρεις από αυτούς το δοκίμασαν και πολύ γρήγορα αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Όταν έγινε γνωστό ποιος ήταν ο φαρσέρ και τι ακριβώς έκανε, υπέβαλαν μήνυση.

Λυπάμαι ειλικρινά. Δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν” είπε ο 30χρονος υποστηρίζοντας ότι απλώς ήθελε να κάνει μια “πλάκα”. Στο μεταξύ όμως έχασε και τη δουλειά του εξαιτίας αυτής της υπόθεσης.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για “χορήγηση βλαβερής ουσίας από πρόθεση” και “έκθεση σε κίνδυνο” και τον καταδίκασε σε καταβολή προστίμου ύψους 600 ευρώ. Θα πρέπει επίσης να αποζημιώσει τα θύματά του με το ποσό των 500 ευρώ το καθένα.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα καθώς διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.