Απόκριες 2013: Η Πάφος ξεφαντώνει…

Η πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου και της συνοδείας του θα γίνει την Τσικνοπέμπτη στις 15.00 υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία των μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου.  Το άρμα του Βασιλιά καρνάβαλου θα συνοδεύουν κορίτσια της Σχολής Μπαλέτου Κλέας Πιτσιλλίδου.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή , θα διέλθει την πλατεία Κέννετυ  και θα περάσει από τις οδούς Γλάδστωνος, Νικοδήμου Μυλωνά και Φελλάχογλου για να καταλήξει στον Δημοτικό χώρο Στάθμευσης « Περβόλα» όπου θα στηθεί λαϊκό γλέντι στις 16.00 και  μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και Συναυλία από τον Άδωνη Μιχαηλίδη και την Ορχήστρα του.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το Κυνήγι του Θησαυρού την Κυριακή 10 Μαρτίου που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, το επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι « Κυνήγι Θησαυρού» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και για ενήλικες.

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα γίνει ο μεγάλος αποκριάτικος χορός του Δήμου Πάφου στο ξενοδοχείο « Elysium»με διαγωνισμό αμφίεσης και πλούσια βραβεία.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 15.00.θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή η μεγάλη Αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων και ομάδων με τη συμμετοχή δεκάδων αρμάτων και ομάδων , εκατοντάδων καρναβαλιστών της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου, μαζορετών και των κανταδόρων του Μουσικού Ομίλου Πάφου.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 22.00 στο “Otto Dieci” Bar  θα γίνει αποκριάτικη φιέστα των οδών Κανάρη και Βότση.

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Φάρου εκδήλωση με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, διαγωνισμό χειροποίητου χαρταετού και προσφορά νηστίσιμων εδεσμάτων.