Απο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ΔΝΤ ο Αλέξης Τσίπρας

Μια σειρά επαφών έχει πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια της πενθήμερης επίσκεψης του στις ΗΠΑ  διακηρύσσοντας τις βασικές θέσεις του κόμματος του για θέματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το κατώφλι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, όπου συναντήθηκε με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις Έρικ Ρούμπιν, όσο και με τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Κρίστοφερ Σμαρτ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδευόμενος από τους κ.κ.Γιάννη Μηλιό, Γιώργο Αϋφαντή και Νίκο Παππά, καθώς και την κυρία Ρένα Δούρου επέμεινε στην άποψη ότι η ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα απο το αδιέξοδο, ενώ τόνισε ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη και την Αμερική. Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα, αλλά και στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί την έδρα του ΔΝΤ όπου και θα συνατηθεί με τον  Ντέιβιντ Λίπτον, ενώ αμέσως μετά, θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη, για να παραστεί σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Columbia, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής.