Απού φύγει … φύγει οι αλλοδαποί …

    Με τη νέα τάξη πραγμάτων μεγάλη μείωση παρουσιάζεται τελευταία στους αλλοδαπούς στη Κύπρο….

    Ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και κάποιοι υπουργοί του, όπως για παράδειγμα ο κ. Νεοκλής Συλικιώτης, τέως υπουργός εσωτερικών και η κ. Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τέως υπουργός εργασίας, ενθάρρυναν τους αλλοδαπούς και μάλιστα ήταν εμφανές η προτεραιότητα που τους έδιναν.

    Ας θυμηθούμε λίγο 2 μήνες πριν λήξει η θητεία του αείμνητου Τάσσου Παπαδόπουλου, σε μία εκδήλωση διαμαρτυρίας την οποία έκαναν αλλοδαποί τριτοκοσμικοί μετανάστες, ο Συλικιώτης ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν να τους συμπαρασταθούν στη διαμαρτυρία τους έξω από το υπουργείο εσωτερικών… Έτρεξε να υπερασπιστεί τα δήθεν δικαιώματα τους….

    Υπουργός εσωτερικών τότε ήταν ο κ. Χρήστος Πατσαλίδης και μάλιστα ο Νεοκλής Συλικιώτης του είπε την εξής ατάκα: “Εκεί που είσαι τώρα θα έρθω σε 2 μήνες εγώ”…

    Όντως, του την είχαν κρατημένη φαίνεται τη θέση !!! Σε 2 μήνες έγινε υπουργός εσωτερικών στη κυνβέρνηση Χριστόφια  και τότε “άνοιξε τις πύλες” στους αλλοδαπούς…

    Η κυβέρνηση Χριστόφια στη διάρκεια της διακυβέρνησης τους τα είχαν κάνει “μπάχαλο”… Η μικρή Κύπρος μας γέμισε αλλοδαπούς στους οποίους μάλιστα έδιναν και προτεραιότητα… Γιατί τα έκαναν όλα αυτά, ας μας απαντήσουν οι ίδιοι….

    Τώρα λόγω και της οικονομικής κρίσης, οι δουλιές έχουν κλείσει και δεν προσφέρονται πλέον αγορές εργασίας.

    Η μόνη “ομάδα” αλλοδαπών που εξακολουθεί να υπάρχει και να επιβιώνει είναι οι οικακές βοηθοί.  Και σε αυτές όμως πρέπει να αρχίσει να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει.

    Στόχος της κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι να δίδεται προτεραιότητα στους Κύπριους και μετά στους ξένους.