Αποχώρηση Χριστόφια με τη συνοδεία 15 αστυνομικών!

Οι προκλήσεις από τον Δημήτρη Χριστόφια και το επιτελείο του απέναντι στον Κυπριακό λαό που υποφέρει εξαιτίας των πολιτικών του επιλογών, φαίνεται πως δεν σταματούν μέχρι και την ύστατη ώρα της αποχώρησης του από το Προεδρικό Μέγαρο, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα.

Για την προστασία του απερχόμενου Προέδρου και τη διασφάλιση της σωματικής του ακεραιότητας, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του την περασμένη εβδομάδα, να του παραχωρήσει, κατ’ εξαίρεση, στρατιά αστυνομικών αποτελεούμενη από 15 άτομα. Φυσικά, όλοι τους πληρωμένοι από τον Κυπριακό λαό.

Ο Δ. Χριστόφιας, σύμφωνα με εισήγηση που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει δήθεν αυξημένους κινδύνους και για το λόγο αυτό θα έχει στο πλευρό του ούτε ένα ούτε δυο αστυνομικούς, όπως δικαιούνται όλοι οι μέχρι σήμερα τέως Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά 15!

Μόνο που δεν μας είπαν από τι κινδυνεύει ο απερχόμενος Πρόεδρος, ώστε ο Κυπριακός λαός να πληρώνει τους μισθούς τόσων αστυνομικών, που σε τελική ανάλυση θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην μάχη κατά της εγκληματικότητας. Μάλλον, από τις μαυροφορεμένες μάνες που έχασαν τα παιδιά τους στο Μαρί και τους οικείους τους, θα πούμε εμείς…

Η πρόκληση σε όλο της το μεγαλείο, την στιγμή που η Κύπρος μετρά ήδη 60.000 ανέργους! Μήπως ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έπρεπε να επανεξετάσει το όλο θέμα. Άλλωστε, ο ίδιος έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές για την ανάγκη περικοπών στους μισθούς και τα προνόμια πρώην και νυν κρατικών αξιωματούχων…