Αποχώρηση του δικαστή Γιαννάκη Κωνσταντινίδη

Μετά την συμπλήρωση 21 ολόκληρων χρόνων προσφοράς στη δικαιοσύνη, τα 11 από τα οποία στο αξίωμα του Ανώτατου Δικαστή ο Γιαννάκης Κωνσταντινίδης αποχωρεί με σύνταξη από το δικαστικό σώμα.

Οι συνάδελφοι του, Ανώτατοι δικαστές τίμησαν  την ολοκλήρωση της θητείας του με μια «οικογενειακή» δεξίωση στο Χίλτον της Λευκωσίας. Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Κύπρου  Πέτρος Αρτέμη εκ μέρους όλων, του παρέδωσε ένα πλούσιο φωτογραφικό αρχείο από την πολύχρονη πορεία του στο δικαστικό σώμα και ένα ακριβό ρολόι.

Ο Γιαννάκης Κωνσταντινίδης αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού το 1962 και από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1967. Το 1973 διορίστηκε Επαρχιακός Δικαστής και προάχθηκε σε Ανώτερο Επαρχιακό Δικαστή το 1981 και σε Πρόεδρο Επαρχιακού Δικαστηρίου το 1988.

Το 1991 διορίστηκε Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Έχει επιτελέσει, μέλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών Επαρχιακών και άλλων Δικαστηρίων ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες του σαν Λέκτορας για το Νομικό Συμβούλιο της Κύπρου στο Δίκαιο των Συμβάσεων.

Προέδρευσε της Ειδικής Επιτροπής για τη Μελέτη Μεθόδων για τη Βοήθεια Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, η Έκθεση της οποίας παρέσχε το υπόβαθρο για τη μεταρρύθμιση του επιμορφωτικού συστήματος στο σχετικό τομέα.