Αποχώρησε από το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός – Στο τελικό ο Παναθηναϊκός

Αποχώρησε από το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός – Στο τελικό ο Παναθηναϊκός

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, στο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό κι ενώ το σκορ ήταν 40-25 υπέρ των «πρασίνων», έλαβαν την απόφαση να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ.

Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε: «Ολα αυτά είναι μεθοδευμένα. Εχουν παίκτες απλήρωτους, έχουν ρίξει λευκή πετσέτα και τώρα λένε πως φταίνει οι διαιτητές. Η οικογένεια Αγγελόπουλων θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό και βρήκαν ευκαιρία να τα ρίξουν σε εμάς και στους διαιτητές. Κι εμείς έχουμε χάσει στο ΣΕΦ, αλλά μπαίνουμε μέσα και παίζουμε. Τι είναι αυτά τα πράγματα;»

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατευθύνθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού και άφησε ένα… κόκκινο γυναικείο εσώρουχο.

Χ. Σταυρόπουλος: «Αηδιάσαμε… τέλος σε αυτήν την κωμωδία»

Με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Χρήστος Σταυρόπουλος, μίλησε εκ μέρους του Ολυμπιακού για την απόφαση να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ η ομάδα του Πειραιά, στο ημίχρονο (40-25 υπέρ του Παναθηναϊκού) του ημιτελικού. Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός είπε πως στον Ολυμπιακό έχουν αηδιάσει, τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί «τέλος σε αυτή την κωμωδία» και ζήτησε από την Πολιτεία και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, να παρέμβει.

Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος δήλωσε: «Τα είπαμε, τα έχουμε ξαναπεί, τα ξανάπαμε, κάναμε προσπάθειες, αλλά πια αηδιάσαμε». Όταν ο δημοσιογράφος ζήτησε επεξηγήσεις, ρωτώντας «Με τη διαιτησία;», ο Χρήστος Σταυρόπουλος απάντησε: «Με όλο αυτό που έγινε απόψε. Επρεπε να φύγουμε πιο νωρίς, κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν πάει άλλο. Τέλος σε αυτή την κωμωδία».

Εν συνεχεία, ο Χρήστος Σταυρόπουλος ζήτησε παρέμβαση της Πολιτείας: «Πρέπει η Πολιτεία να πάρει τα μέτρα της, ο υφυπουργός Αθλητισμού, να πάρει τα μέτρα της η Πολιτεία και να καθαρίσει αυτή τη βρωμιά».

Οταν ο δημοσιογράφος του μετέφερε τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σύμφωνα με την οποία «οι κύριοι Αγγελόπουλοι θέλουν να φύγουν από τον Ολυμπιακό και βρήκαν ευκαιρία…» ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε: «Μάλλον αυτό εύχεται ο κύριος Γιαννακόπουλος, να φύγουν οι κύριοι Αγγελόπουλοι».

Σε βάρος του Ολυμπιακού το φύλλο αγώνα

Εις βάρος του Ολυμπιακού, όπως αναμενόταν, έκλεισαν το φύλλο αγώνα του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό οι διαιτητές, στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, οι διαιτητές Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου έγραψαν, μετά την αποχώρηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, στο ημίχρονο. «Πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί της Α ομάδας (Παναθηναϊκός) άναψαν πυρσούς, οι οποίοι παρήγανα λάμψη και καπνούς. Ο αγώνας διεκόπη οριστικά σε βάρος της Β ομάδας (Ολυμπιακού) διότι δεν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του β΄ μέρους. Χορηγήθηκε προθεσμία 15 λεπτών, μετά το πέρας της οποίας έκλεισε οριστικά το φύλλο αγώνα». Όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα: «Ακολουθεί έκθεση των διαιτητών».

Πιτίνο: «Τα παιχνίδια παίζονται στο παρκέ»

Απογοητευμένος δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο για το γεγονός πως ο ημιτελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, δεν ολοκληρώθηκε, μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει στο ημίχρονο. Ο Αμερικανός προπονητής του Παναθηναϊκού εξήγησε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ πως δεν το έχει δει ποτέ στα 42 χρόνια που προπονεί, μία ομάδα να αποχωρεί και να μην ολοκληρώνεται ο αγώνας.

Ο Ρικ Πιτίνο τόνισε: «Παίξαμε την καλύτερη άμυνα στη σεζόν. Στην επίθεση πήραμε προβάδισμα χάρη στα mis-match». Για την απόφαση του Ολυμπιακού να μην συνεχίσει στο ματς, είπε: «Όχι, δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Είμαι απογοητευμένος. Αγαπάω το μπάσκετ, δεν μου άρεσε αυτό που έγινε. Πήγαμε στον Ολυμπιακό και μας νίκησαν καθαρά, ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι. Τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στο παρκέ. Δεν μου αρέσει το μήνυμα που στάλθηκε σήμερα. Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι. Έχω σεβασμό για τους παίκτες και τους προπονητές του Ολυμπιακού, αλλά έχω απογοητευτεί. Δεν μου αρέσει που το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε. Έχω σεβασμό στον Ολυμπιακό. Είναι κάτι που δεν μου έχει συμβεί ξανά στα 42 χρόνια που προπονώ».

Εν συνεχεία, ο Ρικ Πιτίνο υπογράμμισε: «Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Το μυαλό μας είναι εκεί. Έχουμε πολλά καλά μπροστά μας. Οι Έλληνες έχουν προοπτικές, ο Τόμας παίζει εξαιρετικά. Ο Καλάθης και ο Παπαπέτρου έχουν αριθμούς που ανεβαίνουν συνεχώς και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ