Αποχώρησαν οι “58” από την “Ελιά”

Την αποχώρησή της από το ευρωψηφοδέλτιο της λεγόμενης «Ελιάς» αποφάσισε η πρωτοβουλία των «58». Την σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο Γιάννης Βούλγαρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι «58» δεν θα πάρουν μέρος στο ευρωψηφοδέλτιο του σχήματος που αποκαλείται προσωρινά «Ελιά», ούτε θα συμμετάσχουν στη συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς και στην οργανωτική επιτροπή, αλλά θα συμμετέχουν μόνο ως παρατηρητές.

Πάντως, σύμφωνα με τη Μεταρρύθμιση, οι «58» θα στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς και δηλώνουν ότι θα είναι παρόντες στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και μετά τις ευρωεκλογές.

Η γνωστοποίηση της απόφασης των «58» έγινε την ώρα που ξεκινούσε η σύσκεψη όλων των συμβαλλόμενων μερών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η άτυπη επιτροπή συνεδρίασε με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων -και αυτών που όρισαν οι «58». Όλοι υπέγραψαν την κοινή ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή στην συνδιάσκεψη και την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές υπό το όνομα «Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη» ή «Ελιά – Προοδευτική Παράταξη».