Αποφύγετε να αγοράζετε κατεψυγμένα, αυτά τα φαγητά

Οι έρευνες που δημοσιεύονται καθημερινά μάς κάνουν όλους να αισθανόμαστε ευάλωτοι απέναντι στις ασθένειες. Προσπαθούμε λοιπόν να αγοράζουμε φρέσκα τρόφιμα και να αποφεύγουμε ορισμένα είδη κατεψυγμένων φαγητών αν και η  τεχνολογία έχει βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα των κατεψυγμένων.

Μέθοδοι όπως η άμεση κατάψυξή τους, φυλακίζει και όλα τα φυσικά συστατικά των τροφών και αυτό μας επιτρέπει να επωφελούμαστε περισσότερο από τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές τροφές τις οποίες καλό είναι να αποφεύγουμε να αγοράζουμε κατεψυγμένες για λόγους υγιεινής.

Ποια φαγητά είναι καλό  να αποφεύγουμε να αγοράζουμε κατεψυγμένα:

Έτοιμα γεύματα
Σύμφωνα με έρευνα, τα έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα περιέχουν τις διπλάσιες ποσότητες συντηρητικών, κάτι που σημαίνει ότι περιέχουν τις διπλάσιες ποσότητες αλατιού και ζάχαρης. Αυτό όχι μόνο δεν είναι καλό για τη σιλουέτα μας αλλά και για την υγεία μας.

Παναρισμένο ψάρι
Το παναρισμένο φαγητό, πολλές φορές περιέχει τεχνητά χρώματα, γεύσεις και συντηρητικά, ενώ για τη διατήρησή του συνήθως έχει επιλέον ποσότητες αλατιού και ζάχαρης. Είναι προτιμότερο, αυτό το είδος φαγητού, να το προετοιομάζετε εσείς στο σπίτι σας από φρέσκο ψάρι.

Τυποποιημένο πρωινό
Το τυποποιημένο πρωινό, όπως οι συσκευασμένες βάφλες, περιέχουν πολλά περισσότερα συντηρητικά από όσα φαντάζεστε για τη συντήρησή τους. Ενώ οι σπιτικές βάφλες μπορούν να είναι και υγιεινές καθώς περιέχουν αυγά, γάλα, λάδι και ελεγχόμενες ποσότητες ζάχαρης, οι τυποποιημένες δυστυχώς περιέχουν πολλά περισσότερα σε θερμίδες συστατικά. Το τυποποιημένο πρωινό μπορεί να περιλαμβάνει κατεψυγμένα κρουασάν, μείγμα για κρέπες ή βάφλες κ.α.

 Στήθος Κοτόπουλο
Σύμφωνα με έρευνα της The Guardian, πολλά στήθος κοτόπουλου βρέθηκαν να έχουν δεχθεί ενέσεις με προσθετικά υγρά ώστε να δείχνουν μεγαλύτερα σε μέγεθος και βάρος.

Επεξεργασμένο κρέας
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το επεξεργασμένο κρέας όπως τα λουκάνικα για hot dog είναι καρκινογόνα και συμβουλεύουν να αποφεύγουμε την κατανάλωσή τους είτε κατεψυγμένα είτε όχι.

Finger Food
Τα γνωστά σε όλα τα πάρτυ λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια και όλα τα αντίστοιχα του είδους, περιέχουν πολλά συντηρητικά και δεν είναι καλά για την υγεία μας αφού μας προσφέρουν πολλές επιπλέον θερμίδες τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε. Ακόμη, καλό είναι να αποφεύγετε κι άλλα κατεψυγμένα είδη τροφών για τα πάρτι, όπως τα mini cheeseburgers και οι κατεψυγμένες πίτσες καθώς περιέχουν επιπλέον ζάχαρη και κρυμμένα αλλεργιογόνα.