Αποφασιστηκότητα για έξοδο της Κύπρου από αδιέξοδα του παρελθόντος

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με το Κολέγιο των Επιτρόπων, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρέχει την ευκαιρία να προωθηθούν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας και εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Ευρώπη, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι “προς την κατεύθυνση της εξόδου της Κύπρου από τα αδιέξοδα, στα οποία μας έχει οδηγήσει η ατολμία του παρελθόντος, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες μακριά από αναποφασιστικότητα“, ενώ οι συμμαχίες, όπως σημειώνει, “που αναπτύσσει η Κυβέρνηση εντός του πλαισίου της ΕΕ, η οποία αποτελεί για μας ιστορική επιλογή, αλλά και της ευρωζώνης, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση”.

Προσθέτει ότι “είναι δεδομένη η θέση αρχής της Κυβέρνησης ότι πέραν και πάνω από όλα βρίσκεται η αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού και δεν πρέπει να τίθεται θέμα εξάρτησης της Κύπρου και του λαού της από οποιονδήποτε“.

Σημειώνει ότι “η Κύπρος έχει όλα τα εχέγγυα, με πρώτιστο το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της, για να δημιουργήσει και να ευημερήσει”.

Την ίδια ώρα, προσθέτει ο Εκπρόσωπος, η Κυβέρνηση έχει την ύψιστη ευθύνη να θωρακίσει το μέλλον του τόπου προς όφελος των σημερινών και κυρίως των μελλοντικών γενεών, με αποφάσεις και συμμαχίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης – στην οποίαν η Κύπρος είναι πλήρες και ισότιμο μέλος –  που θα βοηθήσουν την πατρίδα μας να ορθοποδήσει και να εισέλθει ξανά στο δρόμο της ευημερίας και της προόδου.

Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει ότι “τα αποτελέσματα των αποφασιστικών και τολμηρών ενεργειών της Κυβέρνησης, ήδη, έχουν διαφανεί και αντανακλώνται στις πρόσφατες θετικές αξιολογήσεις της κυπριακής οικονομίας από την Τρόικα”.