Αποφάσεις του Κινήματος Αλληλεγγύη για τον Συνεργατισμό

Αποφάσεις της πολιτικής επιτροπής, του Κινήματος Αλληλεγγύη για τον Συνεργατισμό

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλληλεγγύη συνήλθε χθες και μελέτησε σε έκταση τα διάφορα ζητήματα που αφορούν το Συνεργατισμό με επίκεντρο το αίτημα της κυβέρνησης για την παροχή εγγύησης στα πλαίσια της συμφωνίας που συνομολογήθηκε μεταξύ της Συνεργατική Κεντρικής Τράπεζας και της Ελληνικής Τράπεζας.

Αξιολογώντας την όλη κατάσταση, η Πολιτική Επιτροπή:

– Κρίνει ότι από πλευράς της κυβέρνησης έγιναν κάκιστοι χειρισμοί με αποτέλεσμα να οδηγηθούν τα πράγματα εδώ που οδηγήθηκαν.

– Θεωρεί ότι οι κυβερνώντες φέρουν ακέραιη την ευθύνη και, όσο και αν διαφοροποιούνται τώρα τα αφηγήματα, στα μάτια του απλού πολίτη είναι και θεωρούνται ένοχοι.

– Ως προς το ζήτημα της ζητούμενης εγγύησης, αναμένει τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν από τη Βουλή στα πλαίσια της δικής της εξέτασης και υπό το φως των νέων αυτών στοιχείων θα διαμορφώσει τελική θέση.

– Αποφάσισε να εγκαθιδρύσει ειδική επιτροπή, η οποία θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία των θεμάτων του Συνεργατισμού, ώστε να συμβουλεύει το Κίνημα ανά πάσα στιγμή και ανάλογα με τις σημειούμενες εξελίξεις.