Αποτοξίνωση των 4 ημερών

Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό ουσιαστικά μπλοκάρει το μεταβολισμό και μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα και δυσάρεστα συμπτώματα, όπως δυσκοιλιότητα, φούσκωμα, κούραση, κακή διάθεση, πονοκέφαλο, τριχόπτωση, παχυσαρκία, κυτταρίτιδα, ή ακόμα και να επιβαρύνει ορισμένες ασθένειες, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, τα καρδιαγγειακά προβλήματα, ο διαβήτης.

Γιατί χρειαζόμαστε αποτοξίνωση;
Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι συσσωρευμένες τοξίνες στο σώμα μας μέσα από αλλαγές στον τρόπο διατροφής, αλλά και στον τρόπο ζωής μας

Το μόνο που χρειάζεστε είναι τέσσερις ημέρες για να ξαναμπείτε και πάλι στο σωστό δρόμο. Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές και είναι πολύ πιθανό να σκέφτεστε στο εξής τα φρούτα και τα λαχανικά αντί για cheeseburger.

Tρώτε νωρίς, τρώτε συχνά
Θα πρέπει να τρώτε ένα καλό πρωινό, αλλά το κλειδί είναι να τρώτε μέσα σε μία ώρα από το ξύπνημα. Αν περιμένετε μέχρι να φτάσατε στο γραφείο σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες για υπερβολές και καταχρήσεις. Πότε θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε; Παρά τα όσα μπορεί να σας λένε διάφοροι φίλοι, δεν υπάρχει πρόβλημα να συνεχίσετε να τρώτε έως ότου πάτε για ύπνο. Μασουλώντας κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα σας καίει συνεχώς θερμίδες. Αρκεί, βέβαια, να προσέχετε τι τρώτε.

Πάρτε αποστάσεις από τη ζάχαρη και το αλάτι
Παρά το γεγονός ότι ένα και μόνο μπισκότο είναι κάτι το καλό στη θεωρία, είναι δύσκολο να σταματήσει κάποιος εκεί. Τα γλυκά και το αλκοόλ συχνά σας κάνουν να θέλετε περισσότερη ζάχαρη, βάζοντας τις ευγενείς προσπάθειες σε κίνδυνο. Το αλάτι κάνει το σώμα σας να συγκρατεί το νερό.

Μην το παρακάνετε με τις δίαιτες χυμών
Οι δίαιτες υγρών μπορεί να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε ελαφρύτεροι σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά η διατήρησή τους για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις ημέρες μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, κόπωση και αδυναμία. Οσοι ακολουθούν αυτές τις δίαιτες συχνά αρχίζουν να τρώνε υπερβολικά αμέσως μετά την κατάποση της τελευταίας γουλιά τους. Αν πρόκειται να ακολουθήσετε μια τέτοια δίαιτα, μη νομίζετε ότι μπορείτε να πιείτε λίγο χυμό και στη συνέχεια να φάτε fast food.

Φέρτε την αγκινάρα
Eνα πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φακές ή ρεβίθια θα σας γεμίσει, αλλά το ίδιο θα κάνει και μια αγκινάρα. Εχει λίγες θερμίδες και θα σας πάρει λίγο χρόνο να την φάτε.

Να μην είστε πολύ Σπαρτιάτης
Ενα «ασκητικό» πιάτο είναι το βραστό κοτόπουλο με μπρόκολο και καστανό ρύζι. Οι ειδικοί λένε ότι είναι θρεπτικό και υγιεινό. Το βραστό κοτόπουλο δεν προσθέτει λιπαρά ή θερμίδες. Αλλά το ψήσιμο στη σχάρα με λίγο αντικολλητικό σπρέι και κάποια βότανα και μπαχαρικά προσθέτει μόλις λίγες παραπάνω θερμίδες, αλλά πολύ παραπάνω γεύση.

Μη μιλάτε για τη διατροφή σας
Ως θέμα της συζήτησης, οι περιορισμοί στη διατροφή σας είναι περίπου τόσο ενδιαφέροντες όσο ένα κατάλογος παντοπωλείου. Κανείς δεν νοιάζεται αν θα φάτε ψωμί ολικής αλέσεως ή όχι, τι φάγατε το μεσημέρι ή τι θα φάτε το βράδυ. Γι’ αυτό κρατήστε την αρετή σας για τον εαυτό σας.

Αυξήστε τη θερμότητα
Η παραμονή στη σάουνα για 20 λεπτά μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και την εμφάνισή σας. Η θερμότητα αυξάνει την εξωτερική θερμοκρασία του σώματός σας, ενισχύοντας την κυκλοφορία σας και να σας κάνει να νιώθετε ευφορία, ξεπλένοντας τα υπολείμματα του ιδρώματα από τους πόρους σας.

Πιείτε shake πρωτεΐνης
Ενα πρωινό shake από πρωτεϊνη ρυζιού, που είναι λιγότερο τραχύ για το στομάχι. Ανακατέψτε δύο κουταλιές σκόνη πρωτεΐνης, δύο κουταλιές της σούπας ίνες λιναρόσπορου, 220 γραμμάρια νερού και πάγου σε ένα μπλέντερ.

Ο μύθος του αθλητικού ποτού
Το νερό καρύδας είναι αυτό που κατά βάθος θα επιθυμούσαν να είναι τα ενεργειακά ποτά. Εχει το κάλιο και τη ζάχαρη που χρειάζεστε για να αισθάνεστε εκ νέου γεμάτοι μετά την άσκηση, αλλά δεν έχει τίποτα από τα τεχνητά συστατικά ή τις χρωστικές ουσίες.

Η θεραπεία του hangover
Γεμίστε μισό ποτήρι με χυμό μήλου, το άλλο μισό με νερό και προσθέστε λίγο θαλασσινό αλάτι. Εχει αποτελέσματα!