Αποσύρεται η διάταξη για ένταξη των υπαλλήλων της βουλής στα μισθολόγια του Δημοσίου

Επεισόδια εντός και εκτός βουλής, με διακοπή της συνεδρίασης μετά απο στάση εργασίας στην οποία προχώρησαν οι υπάλληλοι της Βουλής μόλις πληροφορήθηκαν την κατάθεση διάταξης απο τον υπουργό οικονομικών η οποία τους εξομοιώνει  με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Οι υπάλληλοι της Βουλής έκαναν λόγο για άδικη ρύθμιση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας απο τις 19.00. Την ίδια ώρα αστυνομικοί βρίσκονταν έξω απο τα γραφεία του σταθμού της βουλής με σκοπό να μην μπορέσουν οι υπάλληλοι της βουλής να διακόψουν τη μετάδοση της συνεδρίασης.

Μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με την έναρξη της συνεδρίασης απέσυρε την διάταξη λέγοντας “Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγκάλιασαν μια προνομιούχα ομάδα για λαικίστικους λόγους και έφτασαν στο σημείο να υποδείξουν στην συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της Βουλής να κυρήξουν σταση εργασίας.. είμαι υποχρεωμένος λόγο του μεγάλου διακυβεύματος να αποσύρω την συγκεκριμένη νομοτεχνικη βελτίωση.. όποιος έχει μάτια βλέπει..θα επανέλθουμε με νέα νομοτεχνική βελτίωση.”