Αποσύρει η Ρωσία τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία

Για διαταγή του με βάση την οποία ο ρωσικός στρατός προχωρεί σε μερική απόσυρση των δυνάμεων του από τα σύνορα με την Ουκρανία ενημέρωση την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Στη σχετική ενημέρωση προχώρησε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Στέφεν Σάιμπερτ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι ηγέτες Ρωσίας και Γερμανίας συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις δυνατότητες οι διεθνείς προσπάθειες «να οδηγήσουν σε επιστροφή στην ομαλότητα» στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας την οποία είχαν τη Δευτέρα, ανακοίνωσε από την πλευρά του το Κρεμλίνο.

Ο κ. Πούτιν τόνισε στην κ. Μέρκελ ότι η Ουκρανία επιβάλλεται να προχωρήσει σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα εξασφαλίζουν τα συμφέροντα όλων των περιφερειών της, ενώ κάλεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε μέτρα άρσης του «εμπάργκο», όπως το χαρακτήρισε, στην αποσχισθείσα από τη Μολδαβία φιλορωσική επαρχία της Υπερδνειστερίας, την οποία το Κρεμλίνο αναγνωρίζει ως αυτόνομη δημοκρατία.