Αποσυμφόρηση νοσηλευτηρίων – Αναβάλλονται όλα τα μη επείγοντα περιστατικά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

«Είναι μια δύσκολη περίοδος, βλέπουμε ότι υπάρχει μια αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, νοσηλεύονται 159 ασθενείς εκ των οποίων οι 19 είναι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκείνο το οποίο έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες είναι ότι υπάρχει αύξηση των νοσηλευόμενων σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κι αυτό είναι ανησυχητικό», είπε.

Όπως ανέφερε, «μπορεί να μην έχουμε τις νοσηλείες της προηγούμενης περιόδου, δηλαδή το 5% σε νοσηλείες από τα θετικά περιστατικά και να έχουμε το 3% ως ποσοστό νοσηλειών από τα θετικά περιστατικά αλλά η παρατεταμένη διάρκεια του υψηλού ποσοστού θετικότητας στην κοινότητα, σίγουρα θα μας αυξήσει τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών».

Ήδη, σημείωσε, έχει ζητηθεί να αναβληθούν όλα τα μη επείγοντα περιστατικά τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό και να αποσταλούν ασθενείς άλλων ειδικοτήτων στον ιδιωτικό τομέα ούτως ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσηλευτήρια, γιατί έχουν πολύ υψηλή πληρότητα αυτή την στιγμή, για να εξοικονομηθούν κλίνες και προσωπικό.

Ένας άλλος επιβαρυντικός παράγοντας, είπε, είναι το ότι αυτή την περίοδο λείπει ένας μεγάλος αριθμός από το προσωπικό σε καλοκαιρινές άδειες.