Αποστολή του CIPA είναι η προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού

Γραπτή δήλωση του Προέδρου του  Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA)  κ. Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική Σύνοδο. Χρονικά συμπίπτει με την πλήρη σταθεροποίηση και τη σταδιακή επανάκτηση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας.

Καλωσορίζουμε τους ξένους επενδυτές και είμαστε στη διάθεσή τους για να τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και εξυπηρέτηση.

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες επενδυτικές προτάσεις και η Σύνοδος θα βοηθήσει ουσιαστικά στην προώθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Συγκεκριμένα, 18 μεγάλα αναπτυξιακά έργα του ιδιωτικού τομέα, θα παρουσιαστούν σε ηγετικά στελέχη 40 περίπου επενδυτικών ταμείων.

Αποστολή του CIPA είναι η προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και η διοργάνωση αυτής της Συνόδου συμβάλλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση, αφού φέρνει σε απευθείας επαφή Κύπριους επιχειρηματίες με διεθνούς εμβέλειας θεσμικούς επενδυτές. Ευχόμαστε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις και το ενδιαφέρον των επενδυτών να μετουσιωθεί σε πράξη.

Επιμένουμε ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αποτελεί βασικό πυλώνα στην κοινή προσπάθεια για επιστροφή της Κύπρου σε αναπτυξιακή τροχιά και σημαντικό συντελεστή για το επιχειρηματικό περιβάλλον και την απασχόληση».