Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου κατόπιν οδηγιών του Επίτροπου του Πολίτη κ. Παναγιώτη Σεντώνα, μετά από την απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία και σε πλήρη συντονισμό με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο, λειτούργησε από την Παρασκευή 4/3/2022 και καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, συντονιστικό κέντρο Συλλογής & Διαχείρισης του συνόλου της ανθρωπιστικής βοήθειας. Υπενθυμίζεται ότι είχαν λειτουργήσει Παγκύπρια πέραν των 40 κέντρων συλλογής και το σύνολο του υλικού μεταφέρθηκε με τη βοήθεια της Εθνικής Φρουράς σε χώρο που υπέδειξε η Αρχή Λιμένων Κύπρου, παρά το νέο λιμάνι Λεμεσού.

Την Τρίτη 8/3/2022 το υλικό αποστέλλεται με πλοίο από το λιμάνι Λεμεσού με προορισμό την Ελλάδα για τελική διάθεση του οδικώς μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Το υλικό περιλαμβάνει ξηρά τροφή, είδη πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικό υλικό και υλικό πολιτικής προστασίας.

Η εν λόγω αποστολή αποτελεί, σύμφωνα με την Αρχή Λιμένων Κύπρου, τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια που έχει παρασχεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία. Συγκεκριμένα 14 εμπορευματοκιβώτια των 40 ποδών αποστέλλονται ως πρώτη βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό.

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου ευχαριστεί το σύνολο των εθελοντικών οργανώσεων, τους συνεργάτες της και τους απλούς πολίτες που έχουν στηρίξει την πιο πάνω προσπάθεια.