Αποστάσεις από Χριστόφια

Στο διήμερο προγραμματικό συνέδριο του ΑΚΕΛ, η ηγεσία του κόμματος  έχει τηρήσει μεγάλες αποστάσεις από τον τέως  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και τη 5ετή διακυβέρνηση του.

Στο προγραμματικό συνέδριο του ΑΚΕΛ οι αξιωματούχοι μίλησαν για επιστροφή στις ριζες και  για τη πολιτική τους κουλτούρα, γυρίζοντας πίσω,  πριν από το 2008 χρονιά κατά την οποία πήρε την προεδρία της κυπριακής δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Αναφέρθηκαν στη 5ετή διακυβέρνηση Χριστόφια χωρίς εξωραισμούς και υποφερτής κριτικής, μιλώντας απλά και  τηλεγραφικά για τη διακυβέρνηση Χριστόφια διότι όλοι γνωρίζουν στο ΑΚΕΛ ότι 5 χρόνια ήταν καταστροφικά όχι μόνο για το τόπο μας αλλά και στη μεγάλη εκλογική δύναμη που είχε το ΑΚΕΛ όταν βρισκόταν στη αντιπολίτευση.

Απλά φαίνεται, ότι  δεν θέλουν να θυμούνται τη διακυβέρνηση Χριστόφια διότι το κόμμα τους είχε πάθει “καθίζηση” επί διακυβέρνησης του.

Στο προγραμματικό συνέδριο μίλησαν επίσης για συνεργασία επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα επιμένουν να παίρνουν το πρώτο ρόλο  στη διακυβέρνηση και όχι να είναι απλοί κομπάρσοι δεύτερης επιλογής.