Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική

Απορρίφθηκε η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, καθώς, καταψηφίστηκε απο 167 βουλευτές, έναντι 119 βουλευτών που υπερψήφισαν, επί 286 παρόντων.

Η ψηφοφορία κύλησε χωρίς απρόοπτα, καθώς υπέρ της τάχθηκαν όλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, ενώ εναντίον της τάχθηκαν όλοι οι παρόντες βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης.

Πάντως, η συζήτηση στη Βουλή διεξήχθη σε έντονο κλίμα και δεν έλειψαν οι προσωπικές επιθέσεις. Νωρίτερα, υπήρξε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι επιδόθηκαν σε αλληλοκατηγορίες, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για “συγκάλυψη και συνωμοσία της σιωπής” ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους και τον Ε. Βενιζέλο να τον κατηγορεί ότι επενδύει στην καταστροφή της χώρας και επιχειρεί να υπονομεύσει το εγχείρημα της επαναγοράς των ομολόγων εκπροσωπώντας τα συμφέροντα hedge funds και τραπεζών.

Επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  και στη Δημοκρατική Αριστερα  λέγοντας  ότι “Τώρα υπάρχει και τρίτος στο κάδρο της συγκάλυψης, είναι η ΔΗΜΑΡ της… ευθύνης, που αναλαμβάνει την ευθύνη της συγκάλυψης του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης, που έριξε την Ελλάδα στα βράχια..”.