Απολύσεις από το πρακτορείο Reuters

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανακοίνωσε σήμερα την μείωση των θέσεων εργασίας στη συντακτική του ομάδα, η οποία σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού προσωπικού της.

«Για να απλοποιηθούν κι ενισχυθούν οι ενημερωτικές δραστηριότητες του Reuters, πραγματοποιούμε αλλαγές οι οποίες θα οδηγήσουν σε μία ελαφρώς μειωμένη συντακτική ομάδα», δήλωσε η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Μπαρμπ Μπεργκ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά την ίδια, η συντακτική ομάδα θα «τοποθετηθεί σε περισσότερο στρατηγική θέση και θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να βοηθήσει το Reuters να ενημερώνει και να προσφέρει πληροφορίες που ενδιαφέρουν περισσότερο τους πελάτες και την κοινωνία».

Η Μπεργκ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το εύρος των απολύσεων, αλλά μία ενημερωμένη πηγή έκανε λόγο για ένα 5% του προσωπικού της συντακτικής ομάδας.

Στο Reuters News εργάζονται πάνω από 2.800 δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσίευσε η μητρική εταιρεία του πρακτορείου, ο αμερικανοκαναδικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Thomson Reuters.

Ο γενικός διευθυντής του Reuters Τζέιμς Σμιθ είχε από χθες αναφερθεί στις «επερχόμενες δυσκολίες», σε επιστολή του προς του 60.000 απασχολούμενους στο πρακτορείο.

Το Reuters αποτελεί ένα μικρό τμήμα των δραστηριοτήτων της Thomson Reuters, η οποία αντλεί το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων της από τις εφαρμογές με χρηματοοικονομικές πληροφορίες που παρέχει στις τράπεζες και τις αγορές, καθώς και τη διανομή εξειδικευμένων ειδησεογραφικών υπηρεσιών, κυρίως, στον χρηματοοικονομικό και τον δικαστικό τομέα.

Ο όμιλος είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο τη μείωση 2.500 θέσεων εργασίας στο τμήμα «Χρηματοοικονομικά και Κίνδυνοι».