Απολαύστε φράουλες για καλή μνήμη και όχι μόνο…

Για τους περισσότερους οι φράουλες είναι ένα  αγαπημένο φρούτο. Εκτός από τη γλυκιά τους γεύση και το υπέροχο χρώμα τους περιέχουν πολλές βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.

Ας δούμε λοιπόν 6 λόγους που θα σας κάνουν να  “κολλήσετε” με τις φράουλες ακόμη περισσότερο!

Για καλή μνήμη

Ένα από το βασικό συστατικό τους είναι η φισετίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύτιμος σύμμαχος της καλής εγκεφαλικής λειτουργίας.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα απέδειξε ότι όσοι καταναλώνουν φράουλες έχουν μειωμένες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια.

Σύμμαχος της καρδιάς

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή στοιχεία τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Γερά οστά

Οι φράουλες δυναμώνουν τα οστά αφού είναι πλούσιες σε κάλιο και άλλα μεταλλικά στοιχεία.

Είναι ιδανικές για δίαιτα

Οι φράουλες αποτελούν ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για όσους κάνουν δίαιτα αφού δεν έχουν πολλές θερμίδες ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχουν, διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού.

Λαμπερό δέρμα

Επίσης τα αντιοξειδωτικά και η βιταμίνη C, που περιέχουν οι φράουλες έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και “σβήνουν” τις ρυτίδες από το δέρμα.

Θωρακίζουν το ανοσοποιητικό

Οι φράουλες περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες βιταμίνη C, η οποία θωρακίζει το ανοσοποιητικό και προστατεύει τον οργανισμό από τις ιώσεις και άλλους ιούς.