Αποκριές στις περιοχές της Ελλάδας!

Εκδηλώσεις και παρελάσεις από το πρωί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως στην Ξάνθη,  τη Νάουσα και την Κοζάνη, διοργανώθηκαν από τα μεγαλύτερα καρναβάλια. Στην Κοζάνη το γλέντι, με σατυρικά τραγούδια και χορούς, θα κορυφωθεί απόψε αργά το βράδυ, όπου θα ανάψουν και φέτος οι φανοί σε κάθε συνοικία της πόλης.
Στη Νάουσα πρωταγωνιστές ήταν και φέτος οι «Γενίτσαροι και οι Μπούλες», ενώ στην Ξάνθη, οι καρναβαλιστές, που συμμετείχαν στις παρελάσεις, επέλεξαν να σατιρίσουν θέματα από την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα. Στην Κοζάνη και σε ορισμένες άλλες πόλεις οι καρναβαλιστές εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και εξέφρασαν και τη διαμαρτυρία τους, για τις συγχωνεύσεις και τις μετακινήσεις σχολών των ΤΕΙ, που αποφασίστηκαν με το σχέδιο «Αθηνά».
Στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, γιορτάστηκε και φέτος το αποκριάτικο έθιμο του «Κουδουνοφόρου», με παρωδία γάμου, γλέντι και χορό, ενώ στη Χαλκηδόνα, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, εκατοντάδες καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, επιδόθηκαν στο «Γιαουρτοπόλεμο», εκτοξεύοντας μεταξύ τους μεγάλες ποσότητες γιαουρτιού.