Αποκοπές από τους δημόσιους υπάλληλους πότε θα γίνουν;

Το ότι η Δημόσια Υπηρεσία δεν “δουλεύει” , είναι δυσλειτουργική, μια διαχρονική γάγγραινα στο σύστημα, είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους.

Μια πληγή που έχει κακοφορμίσει και φέρει σε μεγάλο βαθμό ευθύνη για την σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση που περιήλθε η χώρα. Μια πληγή που χρειάζεται ριζική θεραπεία, ώστε να λειτουργήσει και να αποδώσει ικανοποιητικά, για την δουλειά για την οποία καλοπληρώνεται..

Ήδη έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση σχέδιο αναδιάρθρωση της δημόσιας υπηρεσίας καθώς και κλιμακωτές περικοπές στους μισθούς τους των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως ακόμα τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να τίθεται σε εφαρμογή. Την ίδια ώρα κιόλας που ο ιδιωτικός τομέας έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα.

Αρκετοί αναγνώστες της “Λαιμητόμος” έχουν εκφράσει τα παράπονα τους και διερωτώνται, γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα αποκοπές από τους δημοσίους υπάλληλους.

Μήπως η συντεχνία τους με πρόεδρο τον συνταξιούχο Γλαύκο Χατζηπέτρου δεν “σηκώνει μύγα στο σπαθι της” και δεν δέχεται αποκοπές;

Αυτή τη στιγμή χρειάζονται θυσίες από όλους. Έχουμε 75,000 άνεργους και η οικονομική καταστροφή που άφησε “προίκα” στον Νίκο Αναστασιάδης η προηγούμενη κυβέρνηση είναι τεράστια.

Η “τρύπα” στις τράπεζες δε είναι εξίσου τεράστια, γι αυτό και έχουμε  τα λεγόμενα περιοριστικά μέτρα από την Κεντρική Τράπεζα.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η δημόσια υπηρεσία εξακολουθεί να βρίσκεται στο “κόσμος της”. Σήμερα θα κατέλθουν  σε μονόωρη στάση εργασίας εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την φορολογική δικαιοσύνη.

Άμεσα πρέπει να “ξυπνήσουν” και να δουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι υπόλοιποι συμπατριώτες τους…

Είναι καιρός να γίνουν μειώσεις και στους δημοσίους υπαλλήλους και να μην την πληρώνει πάντα ο ιδιωτικός τομέας.