Αποκλειστικό: Το ξενοδοχείο Grand Hotel Kronenhof στην Pontresina που αγόρασε η οικογένεια Νιάρχου στην Ελβετία – φωτογραφίες –

Η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Grand Hotel Kronenhof που έχει μια παράδοση από το 1848 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις επιχειρήσεις της οικογένειας Νιάρχου στο Saint Moritz της Ελβετίας. Και αυτό καθώς πρόκειται για ένα από τα πλέον αριστοκρατικά ξενοδοχεία το οποίο έχει πίσω του μια ιστορία εκατόν πενήντα χρόνων. Μάλιστα τα τελευταία πενήντα χρόνια το Grand Hotel Kronenhof έχει υποστεί ανακαινίσεις και μεγάλες επεκτάσεις προκειμένου να φτάσει στην μορφή που είναι σήμερα.

Η ιστορία του ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα μεγάλη και καλύπτει τόσο τον Πρώτο όσο και τον Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο.

Μάλιστα γίνεται πολύ μεγάλος λόγος για το κελάρι κρασιού Veltliner που υπάρχει μέσα σε αυτό και που κατά την διάρκεια των δυο πολέμων στην Ευρώπη αποτελούσε μια ασφαλή πηγή εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.

Τότε ουσιαστικά ήταν που πάρθηκε και η απόφαση ο εξωτερικός προάυλιος χώρος να γίνει σε σχήμα πετάλου αλόγου. Κάτι που εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι και σήμερα. Την μεγάλη του αναγνωρισιμότητα το ξενοδοχείο ην έλαβα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1928 αλλά και του 1948 καθώς σε αυτό έμεναν οι Ολυμπιακές αποστολές από ολόκληρο τον κόσμο.

Η οικογενειακή παράδοση του ξενοδοχείου ολοκληρώθηκε μετά από εκατόν σαράντα χρόνια όταν η οικογένεια Gredig πούλησε το ξενοδοχείο αρχικά σε ιδιώτες επενδυτές και αυτοί με την σειρά του αρκετά χρόνια αργότερα στην οικογένεια Νιάρχου, μαζί με όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ξενοδοχείου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου γίνεται μεγάλος λόγος για τις επενδύσεις που έκανε η εταιρεία της οικογένειας Νιάρχου προκειμένου να φθάσει το εν λόγω ξενοδοχείο σε πολύ υψηλά στάνταρ.

 Όπως μάλιστα παρουσιάζεται μέσα από την σελίδα του ξενοδοχείου εκτός από τις ανακαινίσεις που έγιναν σε πολλά δωμάτια δημιουργήθηκε μια νέα πτέρυγα εικοσι οκτώ δωματίων ένα νέο υπόγειο που χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος στάθμευσης καθώς και ένα κέντρο ευεξίας spa που καταλαμβάνει συνολική έκταση δυο χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Θόδωρος Στέφος

grand hotel-6

grand hotel-1

grand hotel-7

grand hotel-8

grand hotel-9

grand hotel-10

grand hotel-11

grand hotel-12

grand hotel-13

grand hotel-14

grand hotel-17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA