Αποκλειστικό: Συγχωνεύονται άμεσα Λαϊκή και Κύπρου

Την άμεση συγχώνευση της Τράπεζας Κύπρου με την Τράπεζα Λαϊκή, μελετά σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Laimitomos. com, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δυο Τραπεζών εξετάζεται εξονυχιστικά από τη νέα κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, άσχετα με την πρόταση για συγχώνευση που είχε υποβάλλει η Τρόικα στην κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια.

Ήδη, η Λαϊκή Τράπεζα, της οποίας ηγούνται στελέχη  τοποθετημένα από την κυβέρνηση Χριστόφια, έχει κρατικοποιηθεί εδώ και καιρό. Πλέον έρχεται και η σειρά της Τράπεζας Κύπρου, καθώς και η συγκεκριμένη Τράπεζα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανακεφαλαιοποίησης.

Είναι αυτονόητο σχεδόν πως μετά την συγχώνευση, η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη θα πρέπει να μπει σε διαδικασία κάθαρσης και καταλογισμού ευθυνών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των δυο Τραπεζών που ενέκριναν την αγορά ελληνικών ομολόγων και μάλιστα χωρίς να λάβουν τις σχετικές αποζημιώσεις.

Από την  Τράπεζα  Κύπρου, όπως έχει αναφέρει η Laimitomos. com σε πρόσφατες αναρτήσεις της, θα έπρεπε ήδη να έχει υποβάλλει την παραίτησή του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Γιάννης Κυπρής και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Ανδρέας Αρτέμης, που έχουν εμπλοκή στην αγορά των ομολόγων.