Αποκλειστικό: Διορίζει νέα σύμβουλο ο Αναστασιάδης

Σε κίνηση ματ ετοιμάζεται να προχωρήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον διορισμό της Πανεπιστημιακού Ελένης Σταύρου στην θέση της συμβούλου του σε θέματα  Μέσης Ανατολής και κυρίως όσο αφορά την επικείμενη συνεργασία με το Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  θέλοντας να κτίσει γερές βάσεις και να αποκτήσει σταθερή προσέγγιση με το Ισραήλ ζήτησε από την ακαδημαϊκό του Πανεπιστημίου του Τελ-αβίβ και διεθνολόγο Έλενα Σταύρου να αναλάβει σύμβουλός του για θέματα μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι η Δρ Έλενα Σταύρου, παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι καταξιωμένη διεθνολόγος, με διδακτορικό στη Πολεμολογία (War studies) με επίκεντρο τον χώρο της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής,  από το διάσημο Kings College University του Λονδίνου.

Η Δρ Σταύρου έκανε το πολιτικό της ντεμπούτο στη δημόσια σφαίρα ως επιστημονική σύμβουλος του Προέδρου του ΔΗΣΥ για θέματα Μέσης Ανατολής, συνοδεύοντας τον Νίκο Αναστασιάδη σε επίσκεψή του στο Ισραήλ .

Για να μην ξεχνιόμαστε η κ. Σταύρου ήταν και πριν σύμβουλος του προέδρου της δημοκρατίας όταν ήταν πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η πρόταση έγινε στη κ. Σταύρου απευθείας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και αναμένει την απάντηση της.

Η κίνηση του προέδρου θεωρείται από τις πιο πετυχημένες που έχει κάνει μέχρι τώρα στην εκλογή συμβούλων στο προεδρικό μέγαρο.

Πωπ