ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ερευνητική Επιτροπή για Συνεργατισμό – Ερευνήστε τους όλους…

«Οι φίλοι του Χάρη… και οι άνθρωποι του Χατζηγιάννη – Σταυρινίδης, Φιλιππίδης, Κουρουνάς και Τουμαζή»!

Μας κάνει μεγάλη εντύπωση που έχουν καλεστεί διάφοροι παράγοντες του νέου και του παλιού Συνεργατισμού για καταθέσεις.

Φαίνεται μέχρι στιγμής ότι η Ερευνητική Επιτροπή πραγματοποιεί μια σοβαρή δουλειά με βάση τους όρους εντολής της.

Έλα ντε όμως που η Λαιμητόμος.com ξέρει πολύ καλά,  ποιοι τρέμουν στην ιδέα μην τυχόν και  καλεστούν!

Αφορά φυσικά πρώην Ανώτερα Διευθυντικά Στελέχη της ΣΚΤ και νυν της Altamira που είχαν πολύ σοβαρό ρόλο και ευθύνες!

Ιδιαίτερα από την Κεντρική Μονάδα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Διαχείρισης Καθυστερήσεων & Αναδιαρθρώσεων της ΣΚΤ…

Καλέστηκε στις 25 και 26/09/2018 στην Ερευνητική Επιτροπή και κατάθεσε ο πάλαια παντοδύναμος Ανώτερος Διευθυντής Διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων του Συνεργατισμού και νυν Γενικός Διευθυντής της Altamira κ. Βαρνάβας Κουρουνάς με €150.000 ετήσιο μισθό!, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι έφταιγαν για όλα οι Μη Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις… προσπαθώντας να καλύψει πρωτίστως τις αδυναμίες του, τις «μαντάρες» του κ. Νικόλα Χατζηγιάννη και της παρεούλας του όπου, μαζί με τον κ. Ανδρέα Μουσκάλλη και τον Λάμπρο Πιερή του ΑΚΕΛ τον «έσασαν» και ήρθε η ώρα της εξόφλησης χρεών! Δεν μας είπε ας πούμε πως από ένας μέτριος τραπεζικός υπάλληλος μιας Συνεργατικής στην Νήσου με €40.000 ετήσιο μισθό βρέθηκε σε λίγα χρονιά Ανώτερος Διευθυντής της ΣΚΤ με €80.000 ετήσιο μισθό!

Η ομάδα που πλαισίωνε τον κ. Κουρουνά είχε και άλλους πρωταγωνιστές σε κεντρικό επίπεδο… Όπως την γαλάζια κυρία Πάολα Τουμαζή (σύζυγο γνωστού εργολάβου από τη Λεμεσό) πρώην υπάλληλο της Λαϊκής που τυχαία και αυτή η τράπεζα πτώχευσε… πρώην ανώτερο στέλεχος της ΣΚΤ και νυν διευθυντικό στέλεχος της Altamira και βεβαίως τον φιλόδοξο νεαρό Δημήτρη Φιλιππίδη (γιο ξενοδόχου και επιχειρηματία που αγοράζει και αναπτύσσει γη από την Πάφο). Ο κ. Φιλιππίδης με την πρόσληψη του αξιοκρατικά, τον Ιούνιο 2014 αρχικά ήταν Διευθυντής του Γραφείου του Πρόεδρου (Χατζηγιάννη) της Επιτροπείας της ΣΚΤ και μετέπειτα Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακινήτων και Επενδύσεων που αφορούσε τις ανταλλαγές χρεών με ακίνητα… Τώρα όμως αξιοκρατικά και πάλι είναι Διευθυντής του τομέα των ακινήτων της Altamira και μέλος του Δ.Σ. της Δήμητρας Επενδυτικής!

Αυτούς τους δύο γιατί δεν τους καλεί για κατάθεση η Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό ;

 

H Λαιμητόμος.com πάντως είναι σε θέση και γνωρίζει πολύ καλά το όνομα Ανώτερου Διευθυντικού Στελέχους της Altamira που έχει «αγοράσει» σπίτι σχεδόν του ενός εκατομμύριου (πληρώνοντας στην πραγματικότητα τα μισά) πριν περίπου 8 μήνες στην Αγλαντζιά! Ως εδώ όλα καλά έτσι; Έλα ντε που το σπίτι όμως είναι από αυτά που δόθηκαν για εξόφληση δανείου! Έλα όμως που, μετά την ανταλλαγή του ακίνητου με το δάνειο έγινε και μεγάλη διαγραφή χρέους σχεδόν €400.000! Και έλα που ο νέος αγοραστής και στέλεχος της Altamira είπαμε, έκανε δάνειο από άλλο τραπεζικό ίδρυμα στο όνομα εταιρείας του πατέρα του για την αγορά του σπιτιού για να μην φαίνεται ο ίδιος! Είπαμε τα θέματα ηθικής και αρχών ότι κι αν είναι….

Γιατί η Ερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό ή ο Γενικός Ελεγκτής δεν το ψάχνουν λίγο περισσότερο;

Πιθανόν να γίνονται κι άλλες πράξεις ακινήτων σε παραθαλάσσιες πόλεις, λέμε εμείς τώρα,  στο όνομα της εταιρείας του πατέρα του στελέχους της Altamira!

Κάτι άσχετο αλλά και σχετικό…

Έχουμε την απορία ρε παιδιά, εάν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ) μετά την επιτυχία του με την ΣΚΤ… συνεχίζει να είναι ο κ. Νικόλας Χατζηγιάννης και να λαμβάνει ακόμη €18.000 μηνιαίο μισθό (πέραν των €200.000 ετησίως!) και να κυκλοφορεί με την μαύρη Jaguar του Συνεργατισμού… και να πίνουν πρωινό καφέ εσπρέσσο χαράζοντας πολιτική και για το πως θα ξανά βολευτούν – με τον κουμπάρο του ΥΠΟΙΚ κ. Χάρη Γεωργιάδη – και πρώην μέλος του Δ.Σ. της CYTA κ. Γιάννο Σταυρινίδη και ακόμη δύο «χαμένους» υπηρεσιακούς τύπους Διευθυντάρες, “Γραμματείς και Φαρισαίους” της πρώην ΣΚΤ τον κ. Μάριο Παπαδόπουλο και τον κ. Χαράλαμπο Πάντζιαρο!

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου τι κάνει; Τα γνωρίζει όλα αυτά;

Σενάριο διασπάθισης δημοσίου χρήματος παίζει εδώ;

Πάντως η μουρμούρα και το έντονο παρασκήνιο για τα mail που έφυγαν με όλες τις «απόρρητες» πληροφορίες δίνει και παίρνει, ότι τελικά ο ιθύνων νους για όλο το deal της ΣΚΤ με την Ελληνική Τράπεζα το οποίο έγινε μέσω της PWC με μοναδικό σκοπό να σωθεί η Ελληνική είχε «ο κουμπάρος του ΥΠΟΙΚ» κ. Γιάννης Σταυρινίδης!

Γιάννη, ως “ο μαέστρος της ορχήστρας”, τώρα θα αρχίσουν οι χορηγίες σε συναυλίες, ημερίδες, διαγωνισμούς ταβλιού και πιλόττας από την ΣΕΔΙΠΕΣ ή τελείωσαν όλα αυτά τα αππώματα δημοσιών σχέσεων με το κλείσιμο της ΣΚΤ για να ασχολείται με αυτά τα χαζά μόνον η Ελληνική;

6 Ιουλίου 2018 στο facebook… ένα απλό ευχαριστώ λέει… «μην πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο»… θα εννοεί του Χάρη φαίνεται… που θυσιάστηκε λέμε εμείς με €60.000 ετήσιο μισθό κάνοντας την τηλεπερσόνα εδώ και 4 χρόνια μαζί με τον λεγάμενο «George Clooney» με πέραν των €200.000 ετήσιο μισθό!

Τελικά η αχαριστία και απληστία καταστρέφει τα πάντα!

O απλός κόσμος όμως, τι φταίει  ρε;

Δημοσιογραφική έρευνα: Μ. Χρίστου