“Αποκλεισμένη” η Νέα Υόρκη λόγω του τυφώνα Σάντι

Από τα μεσάνυχτα η πόλη των 8.000.000 ανθρώπων είναι «αποκλεισμένη».

Οι αρχές της πόλης διέκοψαν τη λειτουργία του δικτύου των δημοσίων μέσων μεταφοράς και του μετρό, μπροστά στην απειλή του τυφώνα «Σάντι». Έκλεισαν, επίσης, παιδικές χαρές , πάρκα και πλατείες. Εκατοντάδες πτήσεις προς και από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης δεν θα πραγματοποιηθούν, όπως και σε άλλες πόλεις της ανατολικής ακτής. Η γαλλική Air France ακύρωσε όλες τις πτήσεις της για σήμερα προς Νέα Υόρκη αλλά και Ουάσιγκτον.

Πρώτο μέλημα, η προστασία των ανθρώπων. Δεύτερο, όπως φαίνεται, η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία που ένας τυφώνας, προκαλεί κίνδυνο για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων, δήλωσε ένας από τους βασικούς συμβούλους του Προέδρου Ομπάμα, ο Ντέιβιντ Άξελροντ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Θέλουμε προφανώς μία απρόσκοπτη πρόσβαση στα εκλογικά κέντρα, επειδή πιστεύουμε ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι ψηφίσουν, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα για μας. Έτσι, στο βαθμό που ο τυφώνας περιπλέκει τα πράγματα, αποτελεί μία πηγή ανησυχίας (ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα) », δήλωσε.

Ο τυφώνας Σάντι, που αναμένεται να πλήξει τις ακτές των ΗΠΑ το πρωί της Τρίτης, έχει ήδη διαταράξει τις ατζέντες των δύο υποψηφίων, Ομπάμα και Ρόμνεϊ, ενώ απομένουν οκτώ ημέρες για τις εκλογές. Αναγκάστηκαν να ακυρώσουν δημόσιες εμφανίσεις τους σε Πολιτείες που ενδέχεται να επηρεαστούν.