Αποκαλύψεις για «χρυσά διαβατήρια» – Απαντήσεις θα δώσει ο ΥΠΕΣ

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera, για «χρυσά διαβατήρια» που έδωσε η Κυπριακή κυβέρνηση σε επενδυτές…. Το Al Jazeera διλερρευσε απόρρητα έγγραφα  με προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων προσώπων που αιτήθηκαν πολιτογράφηση.

Οι αντιπαραθέσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης «κτύπησαν κόκκινο» τις τελευταίες μέρες και σύμφωνα με αποκαλύψεις στο δελτίο ειδήσεων του Sigma οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και σήμερα.

Η επικεφαλής της έρευνας του ”Al Jazeera” για τα “χρυσά” κυπριακά διαβατήρια, Deborah Davies, μίλησε χθες αποκλειστικά στο “Sigma” και υπεραμύνθηκε των δημοσιευμάτων τουειδησεογραφικού δικτύου, απορρίπτοντας τη θέση της κυβέρνησης περί πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως “ανοησίες” τις τοποθετήσεις του ΥΠΕΣ για δόλια κίνητρα, που συνδέονται με τις σχέσεις Κατάρ – Τουρκίας.

Από την άλλη σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, η Αστυνομία διεξάγει έρευνα από τις 3 Ιουνίου σχετικά με τις διαρροές και για τη διερεύνηση της υπόθεσης η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία.

Απαντήσεις για όλες αυτές τις αποκαλύψεις και τις κατηγορίες οι οποίες καταγράφονται μέσα από τα δημοσιεύματα του διεθνούς δικτύου αναμένεται να δώσει ο Υπουργός Εσωτερικών  Νίκος Νουρής, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη Τύπου αναφορικά με το θέμα των πολιτογραφήσεων, στο αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στις 1 η ώρα το μεσημέρι.