Αποκαλύφθηκε το νέο Golf GTI

Σταθερή αξία παραμένει στην αγορά αυτοκινήτου  το μοντέλο Golf  της γερμανικής εταιρείας  VW και συγκεκριμένα η έκδοση GTI. Η γερμανική εταιρία VW θέλοντας να χτυπήσει το νέο Audi A3 παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι το καινούριο Golf GTI.

Το νέο Golf GTI έχει σχεδιαστεί δια χειρός Walter de Silva, ο οποίος έβαλε όλη του τη τέχνη για να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο 7ης γενιάς. Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους το νέο μοντέλο δεν έχει και τις ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές από το προηγούμενο μοντέλο Golf. Οι κύριες διαφορές μεταξύ του νέου μοντέλου και του παλιού είναι ότι στη νέα έκδοση GTI έχει τονιστεί η sport σχεδίαση του αυτοκινήτου. Για την ακρίβεια, η νέα έκδοση περιέχει την μάσκα με την κόκκινη γρίλια, κόκκινες δαγκάνες στα φρένα, 17άρες ζάντες, χαμηλωμένο αμάξωμα, πλαϊνά σπόιλερ, οπίσθια πτέρυγα, φωτιστικά σώματα LED και δύο εξατμίσεις. Στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι καρό επενδύσεις , το σπορ τιμόνι, τα σπορ καθίσματα και οι νίκελ λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά και δίνουν στον οδηγό  αγωνιστική και πολυτελή αίσθηση. Η κεντρική κονσόλα κλίνει προς τον οδηγό και περιέχει οθόνη αφής που βγαίνει σε τρείς εκδόσεις: μία ασπρόμαυρη 5’’ στη βασική έκδοση, μία έγχρωμη 5,8’’ και μία 8,0’’ με δυνατότητα αναπαραγωγής 3D υλικού. Από μηχανική πλευρά, το νέο Golf είναι κατά 15 χιλιοστά χαμηλωμένη η ανάρτησή του, δίλιτρο κινητήρα TFSI και αποδίδει 220 ίππους. Επίσης, έχει μέση κατανάλωση καυσίμου 6,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Σχετικά με την τιμή του, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι στη γερμανική αγορά η τιμή του θα ξεκινάει απο16.500 ευρώ.

Όσοι λοιπόν υποψήφιοι αγοραστές περιμένουν με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει στην αγορά θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή καθώς αναμένεται να δοθεί στην αγορά κατά τα μέσα του 2013.