Αποζημίωση με μετοχές στους καταθέτες

Οι αυτόματες ταμειακές μηχανές του συνεργατικού κινήματος θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν το κοινό κατά τη διάρκεια της διήμερης τραπεζικής αργίας, δήλωσε ο Έφορος Συνεργατικών Εταιρειών Κωνσταντίνος Λύρας, διαβεβαιώνοντας οι πελάτες του συνεργατισμού που θα υποστούν απώλειες από ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων θα αποζημιωθούν με τοκοφόρες μετοχές.

“Έχει γίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τροφοδοσίας, έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και έχουν δοθεί οδηγίες ώστε οι ΑΤΜ του Συνεργατικού Κινήματος να τροφοδοτούνται συνεχώς ώστε να μη υπάρχει δυσκολία στην εξυπηρέτηση του κοινού στα όρια που ισχύουν για τις αυτόματες ταμειακές μηχανές”, δήλωσε ο κ. Λύρας και πρόσθεσε ότι “το Συνεργατικό Κίνημα σύντομα και αναλόγως των εξελίξεων θα εξαγγείλει σύντομα ειδικού τύπου τοκοφόρες μετοχές, προκειμένου να διασφαλίσουμε επιστροφή της απώλειας που θα έχουν από τυχόν κούρεμα”.

“Για τα χρήματα που θα αποκοπούν από τους πελάτες θα δοθούν μετοχές ειδικού τύπου της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας με ένα λογικό επιτόκιο και με δικαίωμα του κατόχου της μετοχής να εξαργυρώσει σε κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι για τις συνεργατικές εταιρείες μια ικανοποιητική διασφάλιση ενόψει της εγκληματικής απόφασης του Eurogroup και νοουμένου ότι αυτή επικυρωθεί”, ανέφερε.