Απεργιακό Μπαράζ την Πέμπτη

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 31 Ιανουαρίου τόσο στον χώρο της υγείας, όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εξήγγειλαν εικοσιτετράωρη απεργία με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τις συγχωνεύσεις, την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, το πάγωμα των προσλήψεων και τις απλήρωτες εφημερίες.

Στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Πανυγειονομική Συγκέντρωση κάτω από το Υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, σε 48ωρη επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από αύριο οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός. Ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλε για αύριο και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.