Απεργίες σήμερα από ΑΗΚ και CYTA

Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων των συντεχνιών των δύο οργανισμών CYTA και ΑΗΚ,  το προσωπικό τους κατέρχεται σήμερα σε απεργία.

Όλα τα γραφεία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της Αρχής θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, ενώ για τα έκτακτα περιστατικά και βλάβες θα εργάζεται το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού.

Ζήτησε την απόσυρση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις και ανέφερε ότι τα μέτρα θα κλιμακώνονται αναλόγως των εξελίξεων.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου έχει αναρτήσει από χθες βράδυ στην ιστοσελίδα της, www.eac.com.cy, ενδεικτικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου αναφορικά με τις σημερινές διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το πρωί έξω από τη Βουλή σε διαδήλωση που πραγματοποίησε το προσωπικό της ΑΗΚ την ίδια ώρα που η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών εξέταζε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Η Επιτροπή συνέρχεται εκ νέου σήμερα στις 10.00 για συνέχιση της εξέτασης του νομοσχεδίου.

Η Κυβέρνηση, δια μέσου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη καταδίκασε έντονα τα επεισόδια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για την ανεπάρκεια που επεδείξε η Αστυνομία στην τήρηση της δημόσιας τάξης και διασφάλισης της λειτουργίας της Βουλής.