Απελάθηκαν επειδή ήταν “πολύ ελκυστικοί”

Η ομορφιά δεν είναι καλοδεχούμενη στην Σαουδική Αραβία, όπου τρεις άνδρες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απελάθηκαν διότι θεωρήθηκε ότι είναι πολύ ελκυστικοί για τις γυναίκες, βάζοντάς τις σε πειρασμούς.

Όπως μεταδίδει το ANSAmed, ένας από τους τρεις άνδρες που απελάθηκαν είναι ο γνωστός ηθοποιός και φωτογράφος μόδας Omar Borkan al Gala, από το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, ο εν λόγω άνδρας μαζί με άλλους δύο από τα ΗΑΕ συμμετείχε σε πολιτιστικό φεστιβάλ στην Ριάντ.

Η αστυνομία τους συνέλαβε καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν «πολύ ελκυστικοί και υπήρχε κίνδυνος να τους ερωτευτούν οι γυναίκες».

Αφού συνελήφθηκαν, απελάθηκαν πίσω στο Ντουμπάι. Η απέλασή τους προκάλεσε κύμα αντιδράσεων σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κοινωνία στη Σαουδική Αραβία είναι πολύ συντηρητική, στερώντας πολλά δικαιώματα από τις γυναίκες, οι οποίες θα έχουν πλήρες δικαίωμα ψήφου μόλις το 2015.

Πρόσφατα τους επιτράπηκε η χρήση ποδηλάτων σε πάρκα υπό την προυπόθεση ότι θα είναι ντυμένες με τρόπο που να κρύβουν όλο το σώμα τους.